• Haberler
  • Asayiş
  • Yayaya çarparak ölümüne neden olan kaçak sürücü yakalandı

Yayaya çarparak ölümüne neden olan kaçak sürücü yakalandı

Afyonkarahisar'ın Emirdağ İlçesinde bir yayanın ölümüyle sonuçlanan kaza sonrası kayıplara karışan sürücü, jandarmanın yürüttüğü kapsamlı operasyonla yakalandı.

Emirdağ İlçesi, Çifteler-Emirdağ Karayolu Karaağaç mevkiinde tek taraflı yaralanmalı trafik kazası yapan M.Ç’ye (67) yardım beklediği sırada başka bir araç sürücüsü çarparak kaçtı. M.Ç’nin hayatını kaybettiği ve çarpan araç sürücüsünün kaçtığı belirlendi.
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Dedektifleri (JASAT), Jandarma Trafik Timi ve Olay Yeri İnceleme Timince olay ile ilgili olarak geniş çaplı inceleme başlatıldı. Bu kapsamda, kamera ve PTS kayıtlarının incelenip, yapılan araştırmalar sonucu 5 Ağustos 2023 günü saat 4.30 sıralarında Ol 9842 plakalı aracın ön sağ kısmının hasarlı olduğu ve araç sürücüsünün N.Ş. (56) olduğu belirlendi. Jandarma personelinin N.Ş. ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ol 9842 plakalı çekicinin kendisine ait olduğunu, Adana’nın Ceyhan İlçesinde bulunduğunu, Emirdağ bölgesinden geçişi esnasında bir şeye çarptığını, neye çarptığını anlamadığını bildirdiği öğrenildi. N.Ş’nin bir süre duraksayıp daha sonra yoluna devam ettiğini ifadesi üzerine Adana İl Jandarma Komutanlığı ile irtibata geçen Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı görevlileri şahsın Ceyhan Adliyesine sevk ettirdi. Emirdağ Cumhuriyet Savcılığınca, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden şahsın şüpheli olarak ifadesi alındı. Şahıs çıkarıldığı mahkemece, samimi ikrarda bulunması gerekçesiyle adli kontrol şartı, sürücü belgesine el konulması ve yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Bakmadan Geçme