• Haberler
  • Genel
  • Yaya ortadoğu seyahatine Afyonkarahisar’da mola

Yaya ortadoğu seyahatine Afyonkarahisar’da mola

Almanya’da orta öğretim kurumunda öğretmen olarak görev yapan Dümmer Klausjosef, emeklilik projelerinden biri olan yaya olarak ortadoğu coğrafyası seyahat planı çerçevesinde Mekke ve Medine ziyaretine gitmek üzere yola çıktı. Afyonkarahisar’da mola veren Klausjosef Kocatepe Gazetesi muhabirine konuştu Soydan Hotel’de işletme sahibi İhsan Soydan’ın yakın ilgisi nedeniyle 3 gündür Hotel'de konaklayan emekli Alman öğretmen Dümmer Klausjosef, [&hellip]

Yaya ortadoğu seyahatine Afyonkarahisar'da mola

Almanya’da orta öğretim kurumunda öğretmen olarak görev yapan Dümmer Klausjosef, emeklilik projelerinden biri olan yaya olarak ortadoğu coğrafyası seyahat planı çerçevesinde Mekke ve Medine ziyaretine gitmek üzere yola çıktı. Afyonkarahisar’da mola veren Klausjosef Kocatepe Gazetesi muhabirine konuştu

Soydan Hotel’de işletme sahibi İhsan Soydan’ın yakın ilgisi nedeniyle 3 gündür Hotel’de konaklayan emekli Alman öğretmen Dümmer Klausjosef, yaya olarak ortadoğuya gideceğini açıkladı.
Emekli Alman öğretmen Dümmer Klausjose, Soydan Hotel işletmecisi İhsan Soydan’ın tercümanlığı ile Kocatepe Gazetesi muhabirine yaya olarak yapacağı ortadoğu seyahati ve bir Katolik olmasına rağmen Mekke ve Medine’yi neden ziyaret edeceğini anlattı. Emekli olduktan sonra birkaç projesi olduğunu Ortadoğu coğrafyasını gezmek istediğini aktaran Klausjosef şunları söyledi: “Irak, İran, Suriye’deki süre gelen savaşları görmek istiyorum. Türkiye’de yolculuğum kötü başladı. Edirne’ye geldiğimde trafik seyri anlamında yol güvenliği tehlikeliydi. Almanya’da Dormunt’a yakın bir yerde oturuyorum. Bu alanda Türkler’in çalıştığı çok büyük bir fabrika var. İşçilerin yüzde 10’nu Türkler oluşturuyor. Burada edindiğim Türk arkadaşlarımın yaşayışlarını merak ediyordum. Bu yüzden Ortadoğu seyahatine başlangıçta Türkiye’yi tercih ettim. Avusturya, Bulgaristan, Romanya, Türkiye, İstanbul, Edirne ardından Bursa’dan Afyonkarahisar’a geldim. Türkiye ve Afyonkarahisar mükemmel. İnsanlarınız çok iyi. Yolda gördüğüm herkes araca binme ve çay içme davetinde bulundu. Çayı akşamları hariç içiyorum. Afyonkarahisar’dan Bolvadin, Çay, Sultandağı ilçelerini ziyaret edeceğim. Ben bir katoliğim. Ama ortadoğu içerisinde Mekke ve Medine’yi görmek istiyorum. Müslümanlar için önemli olan bu toprakları merak ediyorum.”
Dümmer Klausjose, Hotel Soydan’dan ayrılmadan önce hatıra fotoğrafı çektirdi. Dümmer Klausjose’nin sırt çantasında ayyıldızlı Türk Bayrağı taşımasıda dikkat çekiyor.

Bakmadan Geçme