Yavuz Bingöl Beşinci Kez Evlendi!

Ünlü türkücü ve oyuncu olan Yavuz Bingöl beşinci kez dünya evine girdi. Peki Bingöl'ün eşi kim?

Sanat dünyasının tanınmış ismi Yavuz Bingöl, beşinci kez dünya evine girdi. Bingöl, uzun süredir birlikte olduğu Nilşah Ağaoğlu ile Balıkesir Ayvalık’ta düzenlenen sade bir nikah töreniyle hayatını birleştirdi. Deniz kenarında gerçekleşen törende çiftin nikah şahitleri arasında ünlü oyuncu Oktay Kaynarca ve sanatçı Elif Buse Doğan da yer aldı.

Yavuz Bingöl’ün dedesi Çolak Hüseyin'e ait İstiklal Madalyası, törende babası Yılmaz Bingöl tarafından kendisine takdim edildi ve bu anlamlı an dikkat çekti. Muhabirlerin sorularını yanıtlayan Bingöl, “Çok teşekkürler. Bugün aslında mutluluğumuzun en yoğun olduğu an, fakat birkaç gün önce TUSAŞ’taki hain saldırıda şehitler verdik. Ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz; bu sebeple biraz hüzünlüyüz. Bu yüzden de dostlarımız arasında mütevazı bir tören yaptık” ifadelerini kullandı.

Törene, iş ve sanat camiasından birçok davetli katılarak çifte destek oldu.

YAVUZ BİNGÖL KİMDİR?

Yavuz Bingöl, 7 Ekim 1964 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Edebiyat öğretmeni olan babası Yılmaz Bingöl ve halk ozanı olarak bilinen annesi Şahsenem Bacı (Şahsenem Akkaş) onun sanat yolculuğuna önemli katkılarda bulundu. Ailesinin mesleği dolayısıyla ilkokul eğitimini Konya, İstanbul ve Ankara gibi beş farklı şehirde tamamladı. Ortaokul yıllarında Ankara Devlet Konservatuvarı’na kabul edilerek korno ve piyano bölümlerinde eğitim aldı.

1979 yılında müzik eğitimine ara verip İzmir'e taşındı. Müzik öğretmeni İsmail Ünlü ve annesinin destekleriyle 1983 yılında müziğe yeniden döndü. Annesiyle birlikte sokak düğünlerinde müzik yaptı ve çeşitli albümler çıkardı. 1984-1986 yılları arasında zorunlu askerlik görevini yerine getirdikten sonra tekrar İzmir’e döndü ve aynı yıl evlenerek “Türkü Sinem” adında bir kızı oldu.

1986 yılında Nihat Aydın ile birlikte “Umuda Ezgi” grubunu kurarak protest müzik sahnesine adım attı. Bu grupta 7 yıl solistlik yaparak on beşin üzerinde eser besteledi. 1995 yılında gruptan ayrılarak solo kariyerine yöneldi ve ilk albümü olan “Sen Türkülerini Söyle”yi çıkardı. Ardından sırasıyla Baharım Sensin (1997), Gülen Az (1998), Sitemdir (1999), Üşüdüm Biraz (2000), Belki Yine Gelirsin (2002), Unutulur Her Şey (2004), Biz (2005), Yare (2007), Kül (2010) ve Ateş (2012) adlı albümleri piyasaya sürdü.

Yavuz Bingöl, 1998 yılında “Cumhuriyet” adlı filmde rol aldı ve ardından “Üç Maymun” gibi birçok sinema filminde yer aldı. “Üç Maymun”daki performansıyla 61. Cannes Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülüne aday gösterildi. 72. Koğuş filminde başrol oynamanın yanı sıra yapımcılığını üstlendi. Türkiye, Macaristan, Hollanda ve İrlanda ortak yapımı “Istanbul My Dream” (2011) filminde yer alarak uluslararası bir projede deneyim kazandı. Bingöl, ayrıca televizyon dizilerinde de başrol oyuncusu olarak önemli roller üstlenmiştir.

Sadri Alışık Kültür Merkezi’nin prodüksiyonu olan “72. Koğuş” ve “Keşanlı Ali Destanı” gibi eserlerde başrol oynadı ve “Keşanlı Ali Destanı” ile Broadway sahnelerinde yer alma şansını yakaladı.

Bakmadan Geçme