Yavuz Ağıralioğlu Kimdir Ne İş Yapar?

İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra yeni bir siyasi parti kurmaya yönelik çalışmalar içerisinde olduğu belirtilen Yavuz Ağıralioğlu’nun kim olduğu merak ediliyor

Haber
Yavuz Ağıralioğlu kimdir? İYİ Parti İstanbul eski Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu nereli? Yavuz Ağıralioğlu hangi görevlerde bulundu? İyi Parti eski Grup Başkanvekili olan Yavuz Ağıralioğlu’nun hayatı

1 Şubat 1972’de Trabzon Çaykara’da doğan Yavuz Ağıralioğlu’nun baba adı Mustafa, anne adı Hatice’dir. İlk, orta ve lise öğrenimini Yozgat Sorgun’da tamamlayan Yavuz Ağıralioğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Yavuz Ağıralioğlu, gençlik yıllarından itibaren siyasi çalışmaların içerisinde bulundu ve siyasi hareketler içerisinde görev aldı.

Yavuz Ağıralioğlu, 1995-1997 yıllarında Nizam-ı Âlem Ocakları Genel Başkanlığı; merhum Muhsin Yazıcıoğlu döneminde BBP MKYK üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2011 yılından itibaren Türkiye İnisiyatif Merkezi başkanlığını yürüten Yavuz Ağıralioğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İlk, orta ve lise öğrenimini Yozgat Sorgun’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Yavuz Ağıralioğlu, 2018-2019 arası yasama yılında İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinde bulundu.

2011 yılında BBP genel başkanı olarak aday olan Yavuz Ağıralioğlu, Mayıs 2018’de İYİ Parti’ye katıldı. 2018’de milletvekili seçilen Yavuz Ağıralioğlu, Temmuz 2018-Temmuz 2019 arasında İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevini sürdürdü.

2019-2020 yıllarında İYİ Parti Sözcüsü olan Yavuz Ağıralioğlu, 2020-2022 yıllarında ise Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı olarak görevlendirildi. Yavuz Ağıralioğlu, 27. dönem İstanbul milletvekili görevini sürdürüyor.

Haber

Bakmadan Geçme