Yavrum beni bırakıp nereye gidiyorsun

Şırnak’ın Beytüşşebap ile Uludere ilçeleri arasındaki Habur-2 köprüsü ile Andaç Köyü yakınlarında önceki gün saat 07.30 sıralarında üs bölgelerine asker taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin önceden yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 asker şehit olmuş, 9 asker yaralanmıştı.İLK HELALLİK CUMHURİYET MAHALLESİ'NDESaldırıda şehit düşen Afyonkarahisarlı Şehit Piyade Er 20 yaşındaki Tayfur [&hellip]

Şırnak’ın Beytüşşebap ile Uludere ilçeleri arasındaki Habur-2 köprüsü ile Andaç Köyü yakınlarında önceki gün saat 07.30 sıralarında üs bölgelerine asker taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin önceden yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 asker şehit olmuş, 9 asker yaralanmıştı.
İLK HELALLİK CUMHURİYET MAHALLESİ’NDE
Saldırıda şehit düşen Afyonkarahisarlı Şehit Piyade Er 20 yaşındaki Tayfur Çankaya gece geç saatlerde askeri uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanına getirildi. Askerlerin omuzlarında ambulansa taşınan Şehit Çankaya’nın cenazesi, havalimanından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Morgu’na götürüldü. Çankaya Ailesi’nin Afyonkarahisar merkez Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evine helallik alınması için götürülen Şehit Piyade Er Tayfur Çankaya’nın cenazesinin eve getirilişi sırasında gözyaşları sel oldu.
SİRENLER SUSMADI
Şehit Tayfur Çankaya’nın facebooktaki kişisel hesabından, ‘Ya sirenler bir gün benim için çalarsa’ yazılı ambulans fotoğrafını paylaşması sebebiyle tüm sirenlerin çalındığı helallik alınması sırasında gözyaşları sel oldu. Komşuları ve yakınlarının toplandığı helalik alınması sırasında Baba Ömer ve Anne Şerife Çankaya ile kardeşleri ve babaannesi ambulansa binerek tabuta sarıldı. Tabuta kapanarak ağlayan Şehit Çankaya’nın yakınlarının feryatları helallik törenine katılanları ağlattı. Helallik alınması ve dua okunmasının ardından Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesine bağlı Doğancık Köyü’ne doğru yola çıkan cenaze konvoyu yol boyunca da sirenlerini susturmadı.
DOĞANCIK’TA SON KEZ BABA OCAĞINDA
Sultandağı İlcesine bağlı Doğancık Köyündeki baba ocağına helallik alınması için getirilen Şehit Piyade Er Tayfur Çankaya’nın tabutuna sarılan yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Anne Şerife Çankaya’nın “gitme kuzum” diye ağladığı helallik alınması sırasında şehit yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Komşular ve akrabalarının haklarını helal etmesinin ardından salavatlar eşliğinde ambulansla konulan şehidin tabutu, Doğancık Köyü Camii yanındaki tören alanına getirildi.
Cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar Milletvekilleri AK Partili Ali Özkaya ve Hatice Özkal, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, MHP’li Mehmet Parsak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, protokol üyeleri, askeri erkan ve şehidin yakınları ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
BAKAN EROĞLU: “KÖPEKLERİ SEVİNDİRMEYELİM”
Aileye başsağlığı dileklerini ileten Bakan Veysel Eroğlu, aileyi teselli etmeye çalıştı. Anne ve babaya şehitlerin ölmediği ile ilgili ayeti hatırlatan Bakan Eroğlu, “Üzülüp köpekleri sevindirmeyelim” dedi. Ağlayan Anne Şerife Çankaya’nın ellerini ovan kadın milletvekilleri Hatice Özkal ve Burcu Köksal, anneyle birlikte gözyaşı döktü.
KUZUM
 ‘BABAM’ DİYEN
DİLLERİNİ YERİM
Cenaze öncesi tabutun başına gelerek, tabut önünde duran oğlunun fotoğrafını alan Baba Ömer Çankaya, uzun süre oğlunun fotoğrafını öperek, fotoğrafa ve tabuta sarıldı. “Yavrum beni bırakıp nerelere gidiyorsun yavrum? Kuzum ‘babam’ diyen dillerini yerim. Oğlum, ‘babam’ derdin, kuzum gitme. Sarıl babam, sarıl babam, kuruttun beni babam, kuruttun, gitme” diyerek ağladı.
CENAZEYİ MÜFTÜ
KABUKÇU KILDIRDI
Cenaze töreninde fenalaşan baba Ömer ve anne Şerife Çankaya’ya sağlık ekipleri cenaze alanının yanında sakinleştirici yaptı. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Şehit Çankaya’nın cenaze namazını kıldırdı. Terörü ve terör örgütünü lanetleyen Müftü Kabukçu, şehitlerin hiç bir zaman ölmeyeceğini söyledi.
Cenaze namazı sonrası bir süre askerlerin omuzlarında taşınan cenaze daha sonra Doğancıklılara verildi. Şehit Çankaya’nın 2003 yılında ölen dedesi Ramazan Çankaya’nın yanına defnedildi.
Şehit Tayfur Çankaya; Afyonkarahisar’ın son bir haftada 2’nci, son 13 ayda ise 13’üncü şehidi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme