Yavru vatandan AGD’ye anlamlı ziyaret

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça, bugün AGD yönetim kurulu üyelerini ziyaret edecek Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça, dernek yönetimi olarak bugün Afyonkarahisar’a geleceklerini bildirdi. Akça ve beraberindekiler bugün Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret [&hellip]

Yavru vatandan AGD'ye anlamlı ziyaret

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça, bugün AGD yönetim kurulu üyelerini ziyaret edecek

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça, dernek yönetimi olarak bugün Afyonkarahisar’a geleceklerini bildirdi. Akça ve beraberindekiler bugün Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret edecekler.
LİDER DENKTAŞÇA’DA ANLATILACAK
Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği 11 Ocak 2013 tarihinde kurularak R.R. Denktaş adı ve Denktaşçılık konusunda ilerici bir anlayışla bilimsel, toplumsal ve kültürel çalışmalar yapmak amacını taşıyor.
Genel Başkan Latif Akça, derneğin 23 Ocak 2013 tarihinde yapılan birinci olağan genel kurulu sonrası belirlenen yönetim kurulu ile çalışmalarına başlamış bir sivil toplum örgütü olduğunu söyledi. Rauf Raif Denktaş’ı ve onun emanet ettiği Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak için çıktıkları zorlu yolda bizlerle birlikte yürüyecek ve her türlü desteği verebilecek yol arkadaşlarıyla hareket ederek çalıştıklarını belirten Akça; “Liderimizle ilgili bilgileri gelecek nesillere aktarmak adına projeler üretmekte ve halkımızla paylaşmaktayız. Bunlardan ilki ve en önemli olan projemiz Liderimizin yapıtlarını ve düşüncelerini her daim Kıbrıs Türkü ile buluşturmayı hedeflediğimiz adı ‘Denktaşça’ olan dergimizdir.” dedi.
ANIT MEZAR VE
MÜZE İÇİN ÇALIŞILIYOR
Denktaşça dergisinin üçüncü sayısını Kıbrıs Türkü’nün, ana vatanının büyük desteği ile binlerce şehit verilen 20 Temmuz Özgürlük Bayramında çıkarma hedefleriden söz eden Latif Akça şöyle konuştu: “Kıbrıs Türkünün ulusal mücadelesinde Lider Denktaş’ın önemini ve düşüncelerini aktarmak amacıyla yaptığımız çalışmalar çerçevesinde, KKTC’deki üniversitelerde bulunan öğrencilere seminerler düzenlemekteyiz. Ayrıca Liderimizin Anıt Mezar ve Müzesinin yapılan mimari yarışma neticesinde halen daha yaşam bulmaması nedeni ile bir an evvel yapılması için sürekli olarak medyada yayınlar yapıyor ve bu konu hakkındaki gündemi sıcak tutmaya çalışıyoruz. Liderimizle alakalı hertürlü yayın ve haber kaynaklarını araştırıp bu konuda bir arşiv oluşturmaktayız.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme