• Haberler
  • Genel
  • “Yavaş işi sevmem birşey olur ya da olmaz”

“Yavaş işi sevmem birşey olur ya da olmaz”

İGM üyelerine hitap eden Vali Hakan Yusuf Güner, karakter olarak çok sabırsız ve aceleci bir yapıda olduğunu, yavaş giden işlerden haz almadığını kaydetti. Çalışma prensibini açıklayan Vali Güner, çalışanlara net mesaj verdi. Güner: “Bir şey olacaksa olmalı, olmayacaksa, adı konmalı. Her zaman olaylara bakış açım budur. Bu anlayışla çalışan kamu personeli arkadaşlarımız başımızın tacı olacaktır.” [&hellip]

"Yavaş işi sevmem birşey olur ya da olmaz"

İGM üyelerine hitap eden Vali Hakan Yusuf Güner, karakter olarak çok sabırsız ve aceleci bir yapıda olduğunu, yavaş giden işlerden haz almadığını kaydetti. Çalışma prensibini açıklayan Vali Güner, çalışanlara net mesaj verdi. Güner: “Bir şey olacaksa olmalı, olmayacaksa, adı konmalı. Her zaman olaylara bakış açım budur. Bu anlayışla çalışan kamu personeli arkadaşlarımız başımızın tacı olacaktır.” dedi

Vali akan Yusuf Güner, İGM Başkanı Salih Sel’i makamında ziyaret ettikten sonra Temmuz ayının ilk meclis toplantısı için biraraya gelen üyelere hitaben bir konuşma yaptı. Vali Güner, meclis üyeleri ile el sıkışarak tanıştı.
ÖZEL İDARE’NİN
HİZMETLERİ ÖNEMLİ
İl Genel Meclisi (İGM) üyelerine hitap eden Vali Hakan Yusuf Güner, İl Özel İdarelerinin yerel yönetim birimi olarak önemli hizmetler gerçekleştirdiğini söyledi. İl Özel İdarelerinin bulundukları illerde özellikle köylerin ortak ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik karar merci olduğuna değinen Vali Güner; “Köylerde gerekli hizmetlerin planlamasını ve sunumunu kararlaştıran bir organdır. Bu anlamda siz meclis üyelerimizin almış olduğu ve alacağı kararlar her bir köylümüzü, alt yapı ve üst yapı boyutuyla direkt etkilemektedir. İl Özel İdareleri kanunda yapılan bir değişiklikle merkezi idaredeki bütçenin hantallığını engellemeye yönelik hizmet vermektedir. Yerelden harcanmasını sağlamaya yönelik merkezi bütçenin ödenek aktarması suretiyle ildeki önemli hizmetleri yerine getirmekle görevlidir.” dedi.
AFYON İYİ DURUMDA
Afyonkarahisar’da kardeşlik içerisinde çok güzel iş ve işlemlerde bulunulduğunu gözlemini ifade eden Vali Hakan Yusuf Güner, şu anda Afyonkarahisarlı olduğunu belirtti. Güner; “Bundan önce Tunceli’liydim, ondan öncede Kırıkkale’liydim. Bu görev yaptığım yerlerdeki İl Özel İdarelerini mukayese ettiğimde gerçekten yapmış olduğunuz çalışmaların gerek halk nezdinde, gerek toplumun ihtiyaç noktasında oransal olarak çok daha iyi durumda olduğunu müşahede ettim. Şüphesiz ki İGM Başkanımızın, başkan vekilimizin ve bütün İGM üyelerimizin emeği çok önemli. Tabiî ki bunun uygulanmasında İl Encümenin ve Daire Müdürlerimizin performansı da sizinle eş değer öneme sahip. Buradaki başarının yakalanmasında büyük emeği olan meslektaşım Sayın İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür ediyorum. Bundan sonrada devlet terbiyesi içerisinde aziz milletimiz için elimizden gelen her türlü hizmeti yerine getireceğimizi, valilik kapılarının ve hususiyle gönül kapılarımızın herkese açık olduğunu belirtiyorum.” diye konuştu.
İŞLER YAVAŞLAMASIN UYARISI
Ramazan programları ve iadei ziyaretler tamamladıktan sonra ilçe ziyaretlerinde bulunacağını dile getiren Vali Güner, problemli yerler tepsit edilirse onları yerinde inceleyeceğini kaydetti. Güner; “Oluşturulan hizmet noktalarını İGM Başkanımızla birlikte denetlemelerde bulunacağım. Tabi bunları da yaparken oranın İGM üyeleri ile istişare edeceğim. Sonuç olarak karar alınması gereken konuları derhal karara bağlayıp en kısa zamanda sorunları çözeceğiz. Bu anlamda beraber çalışacağım daire müdürlerine ve İl Özel İdare Genel Sekreterliği personeline özellikle istirhamım hiçbir şekilde merkezi bütçeden gelen ödeneklerin tapu, vaziyet planı, yaklaşık maliyet, mühendis görevlenmesi gibi çeşitli sebeplerle yavaşlamamasıdır. Mutlaka tahsis edilen ödeneğin bizle İl Özel İdaresi’nde yatırıma hizmete dönüştürülmesi için zaman tablosu oluşturulması lazım. Zaman tablosu olsa da teknik eleman kaç gün içinde tapuyu halledecek, hangi birim ilgili mühendislik birimi kaç gün içerisinde yaklaşık maliyeti çıkaracak, ihale birimi kaç gün içerisinde ihale yapacak ve kaç gün içerisinde totalde bir işin itirazlar kesinleştikten sonra yer teslimi yapılacağı önemlidir.” şeklinde konuştu.
HERKSE TAKIM RUHUYLA ÇALIŞACAK
Karakter olarak çok sabırsız ve aceleci bir yapıya sahip olduğunu, yavaş giden işlerden haz almadığını belirten Vali Güner şunları söyledi: “Bir şey olacaksa olmalı, olmayacaksa adı konmalı. Her zaman olaylara bakış açım budur. Bu anlayışla çalışan kamu personeli arkadaşlarımız başımızın tacı olacaktır. Bu kararlar alınırken de mutlaka komisyonlar istişareyi aynısını mecliste yaptığınız gibi ille mutlaka ilgili ilçeyse ilçenin yetkilileri merkezse merkezle ilgili paydaşlar kimse bunların görüşleri alınarak kararlar alınmasına da ayrıca özen göstereceğiz. Yani herkes bir futbol takımı gibi oyunun içerisinde yer alacak. Herkes kendi alanında görevini bir takım ruhuyla yapacak. Ana odağımız insanı yaşat ki devlet yaşasın prensibiyle vatandaş memnuniyeti ve vatandaş hassasiyeti olacaktır. Çünkü biz eğer vatandaşın rızasını alamazsak hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım, hangi temel felsefeye sahip olursak olalım hepimiz Afyonluyuz, Afyonun çocuğuyuz.”
AFYON POTANSİYELİNİ
KULLANMIŞ BİR İL
Aynı fırınlardan alışveriş yapıp, aynı yollardan yüründüğü gerçeğine temas eden Vali Hakan Yusuf Güner şunları şöyle konuştu: “Gelecekte evlatlarımız bize sitem etmemeli, hüsnü teveccüh ile bakmalı. Bu anlamda Afyonkarahisar gerçekten potansiyelini kullanmış bir il. Sadece Özel İdare alanında değil, yerel yönetimler alanında da Belediyecilik alanında özellikle çok güzel çalışmaların, çok güzel mücadelelerin ve hizmet alanında ortaya konduğunu ve özel sektörün de buna eklenerek bunun bir parçası olduğunu görüyoruz. Halkın kendine ait aile dinamiklerini özel sektör mantığıyla belli bir kurumsal yapıya ulaştırdığına ve sadece Afyonluya değil ilden gelen geçen herkese hatta çevre illerinde yaşayan insanları ile yatırım yapacak hale cezbettiğini memnuniyetle gözlemledim. Huzurlu ve sükunlu bir kent olan ilimizde Allah birliğimizi, beraberliğimizi, huzurumuzu ve ağzımızın tadını bozmasın diyorum.”
“HALKIN İÇİNDE VALİ OLACAĞIM”
İGM üyelerinin kendisine her zaman ulaşarak vatandaşların ve yörelerinin sorunlarını aktarabileceklerini dile getiren Vali Güner şöyle konuştu: “Hiçbir şekilde bunu söylersek ayıp mı olur, hoş olur mu, nezaketsiz olur mu diye düşünmeyin. Ben haberleri daire müdürlerimden değil sizlerden almak istiyorum. Daire müdürlerime talimat verip bilgileri halktan almak istiyorum. O zaman doğru bir kanal, doğru bir yöntem, doğru bir sistem oluşmuş olur. Daire müdürleri icraat yapacak ama bilgileri halktan vatandaştan alacağım. İşler ne şekilde yürüyor ne şekilde gidiyor böyle öğrenceğim. Zaten onu zaman içerisinde göreceksiniz. Halkın içinde olan bir vali olacağım. Bu yüzden düşünmeyin hafta içi, hafta sonu benim için hiç fark etmez, her zaman hepinizin emrinizdeyim. Allah size hayırlı çalışmalar nasip etsin, hayırlı Ramazanlar ve bayramlar nasip etsin.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme