Yavaş ailesi ev sahibi oldu

İki kızı ile birlikte yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahibi Zekiye Yavaş’a SYDV tarafından yaptırılan prefabrik ev törenle aileye teslim edildi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) maddi durumu iyi olmayan bir aileye prefabrik ev yaptı. SYDV tarafından Zekiye Yavaş'a yapılan prefabrik ev Vali Hakan Yusuf Güner'in katıldığı törenle aileye teslim edildi. ANNENİN EV İSTEĞİ GERÇEKLEŞTİ [&hellip]

Yavaş ailesi ev sahibi oldu

İki kızı ile birlikte yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahibi Zekiye Yavaş’a SYDV tarafından yaptırılan prefabrik ev törenle aileye teslim edildi

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) maddi durumu iyi olmayan bir aileye prefabrik ev yaptı. SYDV tarafından Zekiye Yavaş’a yapılan prefabrik ev Vali Hakan Yusuf Güner’in katıldığı törenle aileye teslim edildi.
ANNENİN EV İSTEĞİ GERÇEKLEŞTİ
Prefabrik ev teslim töreninin ilk konuşmasını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. SYDV çalışmalarından birine daha tanıklık etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. İhtiyaç sahibi Zekiye Yavaş’ı kız evlatları ile yaklaşık 3 yıldır yerel yönetim olarak tandıklarını belirten Çoban; “Zekiye Yavaş ve ailesi evin erkeği olmadan kendi imkanlarıyla geçimini sağlayama çalışan, iş arayan, çalışan, çaba sarf eden bir aile. Bunların yanında yuva sahibi olmak isteyen bir aile idi. SYDV’nın çok değerli katkılarıyla Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımızın gönderdiği para ile yapılan bu prefabrik konutun sakinlerine, mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Allah’tan ev sahibi olmak isteyen herkes için ev niyaz ediyorum. Dünya da aç ve açıkta insan kalmasın inşallah.” dedi.
EV ANLAMLI VE GÜZEL OLDU
Törende konuşan Vali Hakan Yusuf Güner fakirleri, yetimleri, öksüzleri ve muhtaçları SYDV’na beklediğini kaydetti. SYDV ve Valilik olarak her zaman yetimlere ve muhtaçlarına kapının açık olduğunu kaydeden Vali Güner; “İlimizde yardımlaşma duygusu gerçekten gelişmiş durumdadır. Belediyemizin çok ciddi yardımları var. Diğer sivil toplum kuruluşların yardımları var. Bizim temennimiz bu özel yardımların da bir çatı altında SYDV ile beraber koordine edilmesidir. Böyle olursa daha sağlıklı sonuçlara yol açacağını ümit ediyoruz. Vakıf olarak ayda 200 milyon civarında ve yaklaşık senede 2 milyar civarında bir katkı sağlıyoruz. Burada yapılan ev ve proje çok güzel ve anlamlı bir iş olmuş. Birde bu yapı Afyonkarahisar’ın en gözde ve revaçta yerlerinden biri Uydukent semtinde yapılmıştır. İlimiz müteahhitleri burada günden güne ev yapmakta, Devlet Hastanemizin ve Otogarın burada olması daha da çok değerlendirmektedir. Tekrar katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“ALLAH OLMAYAN
HERKESE
EV VERSİN”
İhtiyaç sahibi Zekiye Yavaş, Afyonkarahisar Valiliği’ne, Belediye Başkanlığı’na ve SYDV yetkililerine minnettar olduğunu belirtti. “Allah devlete zeval vermesin. Yetkilelerden Allah razı olsun.” diyen Yavaş şöyle konuştu: “Şuhut ilçesinin Çobankaya köyünde yaşıyordum. Evim çok kötü durumdaydı. Sürekli yılanlar giriyordu. Buraya geldim. İl merkezinde SYDV’na başvurdum. Allah razı olsun durumumuzla ilgilenildi. Hem evimiz hem de kullanabileceğimiz eşyalarımız oldu. Bu evde ben ve iki kızım birlikte toplam üç kişi yaşayacağız. Ev sahibi olmaktan çok mutluyum. Allah olmayan herkesi ev sahibi yapsın.”
MALİYET 25 BİN TL
Konuşmaların ardından yaklaşık maliyeti 25 bin TL olan 60 metrekarelik prefabrik ev için kurdele kesildi. İl merkezinde Yeşilyurt mahallesinde gerçekleştirilen ev teslim törenine Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Vakıf Mütevelli Heyeti Üyeleri, köy ve mahalle muhtarları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme