• Haberler
  • Genel
  • “Yatırımların takipçisi olduk” – Kocatepe Gazetesi

“Yatırımların takipçisi olduk” – Kocatepe Gazetesi

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiği ziyaretlerin son durağı Erkmen Beldesi oldu Afyonkarahisar'da yapılan yatırımları vatandaşlara anlatmak için ilçeleri ve beldeleri ziyaret eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, gün boyu Çobanlar ilçesi ile birlikte Kocaöz, Nuribey, Salar, Sülün, Değirmenayvalı ve Erkmen Beldesinde vatandaşlar ile bir araya geldi.Erkmen Beldesinde vatandaşların coşkulu kalabalığı ile [&hellip]

"Yatırımların takipçisi olduk"

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiği ziyaretlerin son durağı Erkmen Beldesi oldu

Afyonkarahisar’da yapılan yatırımları vatandaşlara anlatmak için ilçeleri ve beldeleri ziyaret eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, gün boyu Çobanlar ilçesi ile birlikte Kocaöz, Nuribey, Salar, Sülün, Değirmenayvalı ve Erkmen Beldesinde vatandaşlar ile bir araya geldi.
Erkmen Beldesinde vatandaşların coşkulu kalabalığı ile karşılanan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na Erkmen’e verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Memduh Kuş tarafından çini üzerine işlemeli porselen hediye edildi. Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan şimdiye kadar büyük destek gördüklerini ve görmeye devam ettiklerini ifade etti. Erkmen Belediyesi düğün salonunda vatandaşlara hükümetin 8,5 yılda yaptığı yatırımlardan bahseden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da ve Türkiye’de yapılan yatırımlar ile büyük bir değişim yaşandığını ifade etti.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Çevre ve Ormancılık yatırımları ile Afyonkarahisar’ımıza 17 adet gölet ve sulama tesisi kazandırdık. 60 adet taşkın koruma, 5 adet taşkın rusubat kontrolü tesisini hizmete açtık. 2 adet müteferrik sulama tesisini ilimize kazandırdık. 468.690 dekar alanda çalışma yaptık ve 11 milyondan fazla fidan diktik. 124 km karayolunu ağaçlandırdık. 3 adet kent ormanı kurduk. 1148 aileye Süt Sığırcılığı, Süt Koyunculuğu, Güneş Enerjisi Su Isıtma Sistemi ve Besi Koyunculuğu konusunda 4 milyon 105 bin 154 TL ferdi proje kredisi verdik. Başkomutan Tarihi Milli Parkını İlan Ettik. İl genelinde 8 adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonu kurduk” dedi.
8,5 yılda Ak Parti hükümetinin Afyonkara-hisar’a yaptıkları yatırımları kitapçık haline getirdiklerini dile getiren Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık yatırımlarının yanı sıra Afyonkarahisar’a diğer Bakanlıklar tarafından yapılan yatırımlarında takipçisi olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Veysel Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Diğer Bakanlık yatırımlarının da takipçisi olduk. 26 adet sağlık tesisini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Çiftçimize 533,6 milyon TL tarımsal destek verdik. 826 adet dersliğin yapımını tamamladık. Okullarımıza 8306 adet bilgisayar gönderdik. 626 okula ADSL bağlantısı sağladık. 10 milyon adet ders kitabını ücretsiz dağıttık. Ulaştırma alanında 900 milyon TL’lik yatırım yaptık.354 km bölünmüş yolu tamamladık. Zafer Bölgesel Havaalanının ihalesini yaparak çalışmalara başladık. 24 adet proje kapsamında 3.804 adet konut inşaatı çalışmasına başladık ve 7 projeyi tamamladık. KÖYDES ve BELDES projelerine 62 milyon TL ödenek sağladık” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme