• Haberler
  • Gündem
  • Yatırımı engellenen işadamı, o dönemdeki 9 hakim ve 3 memurdan şikayetçi oldu

Yatırımı engellenen işadamı, o dönemdeki 9 hakim ve 3 memurdan şikayetçi oldu

Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nde 2010 yılında arazi teşvikinden yararlanarak kamu arazisinde çiftlik kurmayı planlayan İşadamı Mesut Birler, düzenlenen sahte belge ve raporlarla tahsis edilen araziyi kaybetti. Kendilerinin elinden alınan arazinin bir ABD firmasına verildiğini vurgulayan Birler, usulsüz işlemlerle ilgili mahkemeye başvurduğunu ancak sorumluların cezalandırılmadığını anlattı. Arazinin elinden alınmasında görevli personel ile hukuksal mücadelesini engellediğini iddia ettiği [&hellip]

Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesi’nde 2010 yılında arazi teşvikinden yararlanarak kamu arazisinde çiftlik kurmayı planlayan İşadamı Mesut Birler, düzenlenen sahte belge ve raporlarla tahsis edilen araziyi kaybetti. Kendilerinin elinden alınan arazinin bir ABD firmasına verildiğini vurgulayan Birler, usulsüz işlemlerle ilgili mahkemeye başvurduğunu ancak sorumluların cezalandırılmadığını anlattı. Arazinin elinden alınmasında görevli personel ile hukuksal mücadelesini engellediğini iddia ettiği savcı ve hakimlerin hepsinin FETÖ soruşturması kapsamında görevden alındığını belirten Birler, “Eklentileri ile beraber yaklaşık 10 milyon TL’lik entegre hayvancılık tesisi kuracaktık. Bu kapsamda teşvik belgesi aldık. Teşvik kapsamında 270 bin metrekare arazi tahsis edildi. Ancak arazi 1 yıl sonra elimizden alındı. Yatırımızla aynı sektör ve bölgedeki bir Amerikalı firması bulunuyordu. Bana göre Afyonkarahisar Defterdarlık görevlileri arasında çıkar ilişkisi vardı. Dönemin Afyonkarahisar Defterdarı yetkisini kullanarak, bize tahsisli arazinin tahsisini iptalini sağladı. Kısa süre sonra aynı arazi Amerikalı firmaya verilmeye çalışıldı.” dedi.
 SUÇ DUYURULARINA TAKİPSİZLİK VEREN HAKİM VE SAVCILAR TUTUKLANDI
Başbakanlık Teftiş Kurulu, İçişleri, Maliye ve Adalet Bakanlıklarına aktardığı konuyla ilgili savcılığa eski Defterdar hakkında suç duyurularında bulunduğunu ifade eden Mesut Birler, başvurularının reddedilmesi üzerine konuyu Danıştay’a taşıdıklarını kaydetti. ABD’li firma ile defterdarlık çalışanları arasında çıkar ilişkisini de Danıştay’da kanıtladıklarını iddia eden Birler, “Danıştay bizim lehimize karar verdikten sonra sahte belgeler ile tutanaklar tutuldu. Tutanaklar kullanılarak, hazırlanan raporlarla şirketimiz kapatıldı. Yaklaşık 10 milyon TL tutarındaki yatırımı yapamaz hale geldik. Eski Defterdar ve sahte belgeleri düzenleyen memurlar hakkında 7-8 kez suç duyurusunda bulundum. Suç duyurularıma her seferinde takipsizlik kararı verildi. Darbe girişimi sonrası söz konusu savcı ve hakimlerin hepsi FETÖ operasyonu kapsamında açığa alındı.” şeklinde konuştu.
BELGELERDEKİ İMZANIN BANA AİT OLMADIĞINI KRİMİNAL DOĞRULADI
FETÖ soruşturması kapsamında tutuklana hakim ve savcılar hakkında suç duyurularında bulunan Birler, sahte belgelerin üzerindeki imzanın kendisine ait olmadığının kriminal tarafından tespit edildiğini ancak ilgili memurların buna rağmen yargılanmadığını öne sürdü. Üzerindeki imzanın kendisine ait olmadığını kanıtladığı sahte belgelere göre düzenlenen raporlarla şirketinin kapatıldığını hatırlatan Birler sözlerini şöyle sürdürdü, “Kriminal imzanın bana ait olmadığına dair rapor verdi. Ancak bu imza bana aitmiş gibi hazırlanan belgelere uyarınca rapor tutulmuş. O belgeleri düzenleyenler mahkemelerde berat ettiler. O memurları beraat ettiren hakimler benim suç duyurularımı da geri çeviren hakim ve savcılar. Yatırımımızı yapabilseydik Afyonkarahisar ve ülke ekonomisine katkıda bulunacaktık. Ancak bunlar FETÖ mensubu memur, hakim ve savcılar tarafından engellendi. Şu an bu hakim ve savcılar gözaltında ancak diğer görevliler serbest. Ben elimdeki tüm belge ve bilgileri sunarak hem hakim ve savcılar hem de görevliler hakkında suç duyurusunda bulundum” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme