• Haberler
  • Genel
  • Yatırımda geçmiş yılları katladık – Kocatepe Gazetesi

Yatırımda geçmiş yılları katladık – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2010 yılı yılında Belediye’nin yaptığı yatırımların 25 milyon lirayı aştığını söyledi. Başkan Çoban, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na da teşekkür etti Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2010 yılı yatırımlarını değerlendirdi. Başkan Çoban, 'Merkezi Hükümetimiz aracılığıyla başta Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu, kıymetli milletvekille-rimiz, çalışkan bürokratlarımızın şehrimize kazandırdığı yatırımlar [&hellip]

Yatırımda geçmiş yılları katladık

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2010 yılı yılında Belediye’nin yaptığı yatırımların 25 milyon lirayı aştığını söyledi. Başkan Çoban, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na da teşekkür etti

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2010 yılı yatırımlarını değerlendirdi. Başkan Çoban, “Merkezi Hükümetimiz aracılığıyla başta Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu, kıymetli milletvekille-rimiz, çalışkan bürokratlarımızın şehrimize kazandırdığı yatırımlar dışında Belediyemizin 2010 yılı yatırım miktarı 25 milyon 448 bin lirayı aşmıştır.
81 milyon liralık 2010 yılı gelir bütçesine sahip Belediyemizin yatırım bütçesi genel bütçenin yüzde 31,4 ulaşarak geçmiş yılları adeta katlamıştır” dedi.
Şehirde önemli yatırımların yapıldığını hatırlatan Başkan Çoban, “26 Ağustos Parkı ile Türkiye’nin en önemli kent ormanlarından biri olan ve adını sizlerin koyduğu Zafer Ormanı. 2009 yerel seçimlerinde sizlere seçim beyannamemizle birlikte taahhüt ettiğimiz bu iki yatırım başta Sayın Çevre ve Orman Bakanımız ve Hemşerimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilgili kuruluşlar ve Belediyemizin katkıları ile tamamlanmış bulunuyor. Afyonkarahisar’ı bir baştan diğer başa geçen Akarçayımızla ilgili en önemli yatırımımız Akarçay Projesi de 2010 yılı içinde ihale edilerek yer teslimi yapılmış üstlenici firma tarafından çalışmalara başlanmış bulunuyor. Yatırmda DSİ tarafından yapılacak harcama miktarı 40 milyon liraya yaklaşırken Belediyemizin yapacağı yatırım miktarı da 10 milyon lirayı aşacaktır. Yaklaşık 5 kilometreyi bulan bir kısımda yapılacak çalışmalar sırasında şehir merkezinin en büyük rekreasyon çalışması tamamlanırken Akarçay’la birlikte şehir merkezimiz benzerlerinin ötesinde ayrı bir güzelliğe kavuşacak” diye konuştu.
Çoban, “Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Ambaryolu Otoparkı, Cumhuriyet Mahallesi başta olmak üzere mahallelerimize yapılan alt yapı yatırımları, araç parkımızın hızla genişlemesi, bilgi evlerimiz, sosyal, kültürel ve sportif içerikli çalışmalarımız 2010 yılının öne çıkan çalışmaları olmuştur” ifadelerini kullandı. Çoban, Spor Kompleksi ve Zafer Havaalanı hakkında da şöyle konuştu:
“Afyonkarahisar’ın en büyük vizyon projelerinden birisi Spor Kompleksinin 55 milyon liralık bir yatırım ihalesi yine 2010 yılı içinde başarı ile tamamlanmış bulunuyor. Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya illerini içine alan Bölgesel Havaalanı İnşaatımızla ilgili olarak yapım sözleşmesinin imzalanması ve yapımına başlanacak olması 2010 yılında Afyonkarahisar’da ne kadar önemli yatırımlara başlandığını gösteriyor.” Başkan Çoban, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve milletvekillerine, kamu kuruluşlarının yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür etti.

Bakmadan Geçme