• Haberler
  • Gündem
  • 'Yatırımcılar karşılarında Vali değil, kardeş görecek'

'Yatırımcılar karşılarında Vali değil, kardeş görecek'

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Gizemli Şehir Afyonkarahisar Uluslar arası Yatırım Kongresi katılımcılarına bilinçli olarak 'kardeşlerim' şeklinde hitap ettiğini vurguladı. Vali Çiçek, 'Kardeşlerim cümlesini bilinçli olarak kullanıyorum. Biz aynı Peygambere inanan aynı ümmetin çocuklarıyız. Buraya yatırım yaparsanız karşınızda vali değil, kardeş göreceksiniz' dedi Gizemli Şehir Afyonkarahisar Uluslar arası Yatırım Kongresi dün sabah Korel Termal Otel'de başladı. [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Gizemli Şehir Afyonkarahisar Uluslar arası Yatırım Kongresi katılımcılarına bilinçli
olarak “kardeşlerim” şeklinde hitap ettiğini vurguladı. Vali Çiçek, “Kardeşlerim cümlesini bilinçli olarak kullanıyorum. Biz aynı Peygambere inanan aynı ümmetin çocuklarıyız. Buraya yatırım yaparsanız karşınızda vali değil, kardeş göreceksiniz” dedi

Haber

Haber

Gizemli Şehir Afyonkarahisar Uluslar arası Yatırım Kongresi dün sabah Korel Termal Otel’de başladı. Kongreye 27 ülkeden çok sayıda yatırımcı katılıyor. Üç gün süreli kongrenin açılış programına; Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. İbrahim Yurdunuseven, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcıları Dr. Mehmet Boztepe, Nurullah Kaya, Mehmet Keklik, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Burhanettin Çoban, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, il müdürleri, kurum ve kuruluş temsilcileri, iş dünyası ile çok sayıda yabancı yatırımcı katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Afyonkarahisar’ı anlatan tanıtım videosu izlendi. Ardından protokol konuşmalarına geçildi. İlk konuşmayı Hamza Yusufoğlu yaptı. Ardından Irak Sanayi Bakanlığı Sanayi ve Kalkınma Dairesi Genel Müdürü Aziz Abd Hammad konuştu. Türkçe ve yabancı konuşmaların çevirisini tercümanlar gerçekleştirdi.
“AFYON YATIRIM İÇİN EN GÜZEL ADRESTİR”
Açılış programında tanıtım filmi izlendikten sonra protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Doktor Hamza Yusufoğlu yaptı. İkinci konuşmayı Irak Sanayi Bakanlığı Sanayi ve Kalkınma Daire Genel Müdürü Aziz Nazum Abad Hammad gerçekleştirdi. Açılış bölümünde konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Av. Burhanettin Çoban, uluslar arası yatırım kongresi için Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seferber olduklarını söyledi. Çoban, “Türkiye gerçekten yatırım için cazip bir ülke haline geldi. Afyonumuz da hem yolların hem medeniyetlerin kesiştiği bir noktadadır. Şehrimiz yatırım içinde en güzel bir adres olarak ortaya koyuyor. Bu şehirde gerek yurt içerisinde gerek yurt dışında tüm yatırımcılara gönlünü kalbini açmış herşeyden önemlisi uluslar arası hukuka, adalete, hakkaniyete, merhamete, insafa, vicdana uyan çok değerli yetkililerimiz var. Bu yetkililerimiz hem resmi yetkililerimiz hem de özel sektör müteşebbislerimizdir. Dolayısıyla böylesine güzel bir kadronun olduğu ülkede ve şehirde en güzel yatırımların yapılabileceğinin göstergesidir. Kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
“YABANCI YATIRIMCILARI ŞEHRİMİZE YATIRIM YAPMAYA DAVET EDİYORUM”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’ın 744 bin 200 nüfusa sahip olduğunu belirtti. Şehrin Türkiye’de 31. büyükşehir olmaya aday ilk şehir olduğunu vurgulayan Zeybek, “Yolların kesiştiği noktadayız. Karayollarında dört yol ağındayız. Devlet Demiryolları ağında yine dört yol ağındayız. İlimiz 17 ilçesi, 42 beldesiyle Türkiye’de en fazla Belediye’ye sahip tek ildir. Termalin, mermerin, lezzetin, sporun, turizmin başkentiyiz. Kırmızı et üretiminde Türkiye’de lideriz desek yeridir. Rahmetli Abdülhamid Han zamanından itibaren İstanbul’un kırmızı et ihtiyacının neredeyse yüzde 25’ni karşılayan iliz. Yumurta üretiminde Türkiye borsasını belirleyen Afyonkarahisar’dır. Mermerde 420’ye yakın işletmelerle mermerin başkentiyiz. Sporda Türkiye’de ki futbol takımlarının iklim olarak, antreman sahaları olarak özellikle tercih ettikleri tek iliz. Termalin 27 bin yatak kapasitesine sahip 35 bin konutun ısıtıldığı, enerji üretiminde ve seralarda kullanılan tek iliz. Yabancı yatırımcıları şehrimiz ve şehrimiz iş insanları adına ilimize yatırım yapmaya davet ediyoruz. Belediye olarak, ATSO olarak ATB olarak Özel İdare ve Sayın Valimizin başkanlığında milletvekillerimizle her türlü desteği vermeye hazırız.” diye konuştu.
“AFYON’DA ÖNEMLİ YATIRIM ALANLARI VAR”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Gizemli Şehir Afyonkarahisar Uluslar arası Yatırım Kongresi hayırlara vesile olmasını diledi. Türkiye’nin ekonomisiyle son yıllarda Çin’den sonra büyüyen ikinci ülke olduğunu vurgulayan Yurdunuseven, “Amacımız inşallah dünya ekonomisinde ilk 10’a girmektir. Çift haneli büyemeleri gerçekleştirmektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde büyük bir atılım ve yatırım büyük bir istihdam çerçevesinde büyümemizi gerçekleştireceğiz. Afyonkarahisar çok değerli bir yatırım bölgesidir. Terrmalin, mermerin ve gastronominin başkentidir. Bunları vurgulayarak söylüyoruz çünkü gerçekten şehrimizde önemli yatırım alanları vardır. Biz ‘kazan kazan’ yöntemiyle hem Türkiye’nin hem Afyonkarahisar’ın gelişmesi için değerli yatırımcılara bekliyoruz. İnşallah güzel yatırımlarla yatırımcılarda bizde kazancağız.” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE’DE ÇOK GÜÇLÜ BİR EKONOMİ VAR”
Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, “Yatırımın Merkezi Türkiye” konulu sunum yaptı. Eroğlu şunları kaydetti: “Biz yatırımı ve yatırımcıyı çok önemsiyoruz. Pek çok ülkedeki büyükelçilerimiz vize konusunda büyük gayretler gösterdi. Bu nedenle Irak’taki, Arabistan’daki, Mısır v.d yerlerde ki temsilci ve konsoloslarına gönülden teşekkür ediyoruz. Yatırım kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Rabbimiz inşallah hayırlı kazançlar lütuf eylesin. Birlik beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirsin. Bir ve beraber olmaya mecburuz. Dünya da sıkıntı var malum. Güçlü olmayınca yok ederler. Irak’ın çektiği zulümleri hepimiz gördük. Bundan sonra Irak bizim için çok önemli. Şahsımda Sayın Cumhurbaşkanı Irak Özel Temsilcisi olarak görev yaptım. Sunumum da kısaca dünyanın ve Türkiye’nin durumunun ne olduğunu anlatacağım. Türkiye’de çok güçlü bir ekonomi var.”
“TÜRKİYE YATIRIMCILAR
İÇİN CAZİBE MERKEZİ”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türkiye geniş üretim imkânları, kalifiyeli iş gücü, stratejik konumu, modern lojistik altyapısı ve her ihtiyaca cevap verebilecek altyapısıyla, teşvik paketleriyle uluslararası doğrudan yatırımcılar nezdinde ciddi bir cazibe merkezidir. Yine ülkemiz, 4 saatlik uçuş mesafesiyle 1,3 milyarlık nüfusa ve 26 trilyon dolarlık dev bir pazara ulaşma imkânına sahiptir. Biz de bakanlık olarak Türkiye’nin yatırım imkânlarını, fırsatlarını ve potansiyelini artırmak için ulusal ve uluslararası anlamada çalışmalar yürütüyoruz.”
“YATIRIMCILAR KARŞILARINDA
VALİ DEĞİL KARDEŞ GÖRECEK”
Açılış bölümünün son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek yaptı. Yabancı yatırımcıları Afyonkarahisar’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyacaklarını ifade eden Vali Çiçek şöyle konuştu: “Kardeşlerim cümlesini bilinçli olarak kullanıyorum. Biz aynı peygambere inanan aynı ümmetin çocuklarıyız. Bağdat’ta bomba patladığında, Filistin’de bir sıkıntı olduğunda hepimizin yüreği birlikte yanıyor. Aynı duyguları sizin de paylaştığını düşünüyorum. Biz Afyonkarahisar’da sizlerin yani gönül coğrafyamızdan gelen kişilerin olmasını istiyoruz. Bunun öncesinde yaptığımız turizm toplantısında ‘Hangi ülkeye yönelik çalışma yapalım?’ dediğimizde bütün kent İslam dünyasından yatırımcıların olmasını istedi. Bu da sizlere olan sevgimizin göstergesidir. Buraya yatırım yaparsanız karşınızda vali değil, kardeş göreceksiniz. Afyonkarahisar’a geldiğiniz için mutlu olduğumu ve şeref duyduğumuzu belirtmek isterim. Burası Afyonkarahisar, kesinlikle sizlere kucak açmış, sizleri kardeşi olarak görüyor. İş dünyası, iş insanları da aynı şekildedir. İlimizdeki misafirliğinizin verimli geçmesini ve şehrimize artı değer sağlamasını diliyorum.” Toplantının son bölümünde “Afyonkarahisar’ın Potansiyeli ve Yatırım İmkânları” konulu sunumu ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol yaptı. Kongrede yerli ve yabancı çok sayıda iş insanına tüm değerleriyle Afyonkarahisar anlatılırken, katılımcılar teknik gezi ile şehrin tarihi, kültürel ve turizm değerlerini de inceleyecek. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme