• Haberler
  • Genel
  • Yatırım mezar ötesine yapılmalı – Kocatepe Gazetesi

Yatırım mezar ötesine yapılmalı – Kocatepe Gazetesi

AGD’den Salih Kalkan, “Ramazan, Kur’an ve Fatiha” başlıklı sunumunda, inananların yatırımı mezar ötesine yapmalarını telkin etti Ensar Vakfı Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin 21. gün konuşmacısı Anadolu Gençlik Derneği’nden (AGD) Salih Kalkan oldu. Kalkan, “Ramazan, Kur’an ve Fatiha” başlığında konuştu. Kur’an-ı Kerim tilavetini Dr. Rıdvan Şenel gerçekleştirirken programın sunumunu Ekrem Bilim yaptı.RAMAZAN BEREKETLERİN AYIAnadolu Gençlik Derneği’nden (AGD) [&hellip]

Yatırım mezar ötesine yapılmalı

AGD’den Salih Kalkan, “Ramazan, Kur’an ve Fatiha” başlıklı sunumunda, inananların yatırımı mezar ötesine yapmalarını telkin etti

Ensar Vakfı Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin 21. gün konuşmacısı Anadolu Gençlik Derneği’nden (AGD) Salih Kalkan oldu. Kalkan, “Ramazan, Kur’an ve Fatiha” başlığında konuştu. Kur’an-ı Kerim tilavetini Dr. Rıdvan Şenel gerçekleştirirken programın sunumunu Ekrem Bilim yaptı.
RAMAZAN
BEREKETLERİN AYI
Anadolu Gençlik Derneği’nden (AGD) Salih Kalkan, Kur’anla şereflenen Ramazan ayında, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığını söyledi. Bu ayda olan Kadir Gecesi’nin kadir, kıymetinin bilinmesi gerektiğini dile getiren Kalkan; “Kadir Gecesi bir ömre bedeldir. Kur’an’ın saygı değerliğine karşılık biz bunu oruçla karşılamaya çalışıyoruz. Teravih, fıtır sadakası, itikaf ile süslemek, hele bu ayda yapılacak Umre’nin hac sevabına muadil olacağı hükmünde ki müjdeler var. Mukabele dediğmiz Hz. Cibril Emin ile Hz. Peygamberimizin (SAV) hem okuyan hem de dinleyen formatında dinleyerek onunla yenileniyoruz. Tüm bunlar hep bu Ramazan ayının bereketleridir. İsimlendirilmesinde bile bunu görmek mümkün.” dedi.
KUR’AN HAYATA UYGULANACAK REÇETE
Ramazan ayı ile Kur’an-ı Kerim’i özdeşleşmiş şekilde bulurken Kur’an-ı Kerim’in lafızları ile beraber Kur’an içeriğinin korunması gerektiğini belirten Salih Kalkan, O’nu doğru okuyup, doğru anlayıp, dosdoğru hayata uygulanması ile ancak sonuç elde edilebileceğini kaydetti. Kur’an-ı Kerimi reçete gibi hayata tatbik etmek gerektiğini ifade eden Kalkan; “Kur’an-ı Kerim bizim reçetemiz, sorunlarımızın çözümüdür. Kökten, gökten çözümüdür. Bizler şifayı onda aramaya bir şekilde yönlenmeliyiz. Kur’an-ı Kerimin sadece lafızında kalan Rabbimiz beni bağışlasın, Kur’anın kabuğunda kalıp da Kur’anın dışladıklarından olmamak adına Kur’an-ı reçete gibi görenlerden olmayı diliyorum.” diye konuştu.
KUR’AN-I KERİM KULUN
KILAVUZU
Kulların, inananların Kur’an-ı Kerime takındıkları tavırın nasıl olduğunu kişilerin kendisine sormaları gerektiğini söyleyen Salih Kalkan, herkese kendisini mutlaka gözden geçirmesini önerdi. Bu manada tekrar yeni bir formatta formatlanması gerekildiğini söyleyen Kalkan; “Kur’an-ı Kerim bizim problemlerimizin, sorularımızın çözümünü içeriyor. Tabiri caiz ise Kur’an-ı Kerim Yüce Rabbimizin her yarattığı kulun kartına koyduğu kullanım kılavuzudur. Elimi, gözümü, gönlümü, beynimi, duygularımı, düşüncelerimi, erkekliği mi, kadınlığı mı, kocalığı mı, babalığı mı, hanımlığı mı, eşliği mi, anneliği mi nasıl kullanacağımın, benim kendimi nasıl kullanacağımın, bana emanet edilen dünya merkezli kainatın kılavuzudur. Ona bakmadan, ona müracaat etmeden, ondan referans almadan tercih ve teşebbüs de bulunmamalıyız ki, Kur’an lehimize şahit olsun.” şeklinde konuştu.
İLGİLENMEK
BİLGİLENMEK ZORUNDAYIZ
Sadece Besmeleli olma ilkesinin dünyada ki kulluk imtihanının en az yarışını başarmak anlamına geldiğini belirten Salih Kalkan şunları söyledi: “Besmelesiz iş yapmam diyen bir kimse bunu ilke edinebilir ise kazançlıdır. İlgilenme bilgilenmeyi getirir. Allah ile çelişmeme duyarlılığı kişinin ferasetini, basiretini, ön görüsünü açıverecek bir perdedir. İlginen kimse Rabbi ile çelişmemek için bilgilenme noktasındadır. Rabbi ile çelişmeme hassasiyeti besmele çekme özenidir. Besmele çekemiyorsa demek ki Rabbimizin izni yoktur. U dönüşü yaparak euzü besmele çekiyoruz. Onu yapamıyorsak şeytanın şerrinden yine Rabbimize sığınarak euzü çekiyoruz. İlgisizlik, itibar etmemek, önemsememek Yahudileşmeyi getirir. İlgisizlik ve bilgisizlik bunları getirir. Müslümanlar ebedi hayat olan mezar ötesine yatırım yapmalılar.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme