• Haberler
  • Genel
  • Yatırım inşaatları hız kesmiyor – Kocatepe Gazetesi

Yatırım inşaatları hız kesmiyor – Kocatepe Gazetesi

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Devlet Hastanesi’nin yeni binasının yanına inşaa edilecek olan Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’nden, spor kompleksi, müze inşaatları, PMYO’nun yeni binasına kadar Afyonkarahisar’a ciddi yatırımlar yapıdığını söyledi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mehmet Zeybek, Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi, spor kompleksi, PMYO yatırımlarındaki son durumu değerlendirdi.İKİ HASTANE [&hellip]

Yatırım inşaatları hız kesmiyor

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Devlet Hastanesi’nin yeni binasının yanına inşaa edilecek olan Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’nden, spor kompleksi, müze inşaatları, PMYO’nun yeni binasına kadar Afyonkarahisar’a ciddi yatırımlar yapıdığını söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mehmet Zeybek, Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi, spor kompleksi, PMYO yatırımlarındaki son durumu değerlendirdi.
İKİ HASTANE ALT YAPISINDA SORUN YOK
250 Yataklı Kadın Doğumevi ve Çocuk Bakımevi Hastane inşaatının ilk ihalesi yapıldığında işi alan ilk firmanın gittiğini kaydeden AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, ikinci firmanın işi yürüttüğünü söyledi. Şu anda fore kazık çakma çalışmalarının tamamlandığını belirten Zeybek, halk deyimi ile işin çukurdan kurtulup, zemine çıktığını dile getirdi. Çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Zeybek; “Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi zemininde, alt yapısında sorun yok. Devlet hastanesi yeni binasının alt yapı ve zemininde aslında problem yoktu. Sadece şu vardı; İşi üstlenen firma inşaatlarda radyosemen olarak adlandırdığımız kanalizasyon giderlerini temelin içerisine döşemiş, betonun içinde kalmış. Aslında bütün giderleri oradan vermektense, bunun mantıklı olanı yukarı katların giderlerini ayrı, bodrum katın giderleri ilk başta imalat sırasında ayrı verilmesidir. Devlet Hastanesi binasında ilk etapta bu çalışma böyle yapılsaydı hiçbir sıkıntı olmayacaktı. Biz bunu başlangıçta söylememize rağmen yüklenici firma bunu çok fazla dikkate almadı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yönetimi devlet hastanesi kanalizasyon giderlerini olması gerektiği şekilde TOKİ ile görüşerek yaptırdı. Yukarı hat giderleri ile bodrum kat giderleri ayrıldı. Problem kökünden çözüldü.” dedi.
BİR GÖMLEK KALİTE FARKI
İl Başkanı Mehmet Zeybek, Devlet Hastanesi yanına yapılan yeni Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi inşaatında alt yapı ile ilgili bir sıkıntı yaşanmayacağını belirtti. Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi inşaatının Devlet Hastanesi acil girişinin karşısına inşaa edileceğini söyleyen Zeybek; “Sağlık kompleksi oluşacak. Doğumevi inşaatı acil kısmından sonra zeminden sonraki üst kata kadar ilerledi. Zemin giriş katı kalıpları üst kata kadar ilerledi. Diğer taraflarda da zemin katın kalıpları çakılma aşamasında. İnşallah ihale edilen tarihte yani iş bitim süresinde inşaat tamamlanmış olacak. Bir aksilik olmazsa inşallah gününde teslim edilir. Afyon modern, 250 yataklı doğum ve çocuk bakımevi hastanesi kavuşmuş olacak. Yeni yapılan hastane ile şu anda yeni yapılan mevcut devlet hastanesinden belkide bir gömlek daha kalitede farklı bir dizaynla yapılacak. İnsanımız yapılanların en iyisine layık. Gerçi bugüne kadar sağlık hizmetlerinde geç kalınmış. Hamd olsun halktan aldığımız tepkiler, bilgiler, yapanlara, yardım edenlere, koşturanlara, emeği geçenlere bolca dua içermektedir. Afyon gerçekten nefis bir hastaneye kavuştu. Hatta bölgede de en güzel yoğun bakım ünitesine sahip hastanedir. Geçtiğimiz günlerde basınada yansıdı. Bolu’dan yer bulunamadığı için bir hasta buraya getirdi. Hastanın tedavi ve ameliyatı burada yapıldı, zannederim taburcu edildi.” diye konuştu.
MÜZE VE SPOR KOMPLEKSİ
İNŞAATI SÜRÜYOR
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, diğer yatırımlardan olan spor kompleksi haricinde ayrı büyük bir kapalı spor salonu inşaatını yapımının planlandığını ifade etti. Bu yatırımı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’la birlikte Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun bilgisi doğrultusunda gerçekleştireceklerini söyleyen Zeybek, farklı bir çalışma yapılacağını dile getirdi. İl merkezinde spor kompleksinden ayrı kapalı bir spor salonu yaptırabilmeleri halinde vatandaşlara farklı bir hizmet sunabileceklerini kaydeden Zeybek; “Spor kompleksindeki inşaatlarda hızla devam ediyor. Hummalı bir çalışmanın devam ettiğini biliyorum. Yeni müze inşaatında ise iç sıvalar yapılıyor. Dışarı bölümünde semazeni simgeleyecek, semazenin eteği şeklinde olan çelik konstüriksiyonun montajları kule vinçle birlikte devam ediyor. Oralarda gününde önce teslim edilecek. Spor kompleksi inşaatında biraz gecikme oldu. Sanıyorum hava şartları ve çalışma şartlarından dolayı bir gecikme kaynaklandı. Ama her halikarda gecikmeli de olsa bitirilip teslim alınacak.” şeklinde konuştu.
PMYO’DA YENİ
BİNASINDA EĞİTİME BAŞLANABİLECEK
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, PMYO’nun yeni bina çalışmalarının tamamamlandığını dile getirdi. Çevre düzenleme işinin de tamamamlandığını söyleyen Zeybek şöyle konuştu: “İnşallah önümüzdeki 2013-2014 eğitim öğretim yılında herhalde öğrenciler orada eğitime başlayabilecekler. PMYO yeni binasında doğal gazla ilgili bir sıkıntı vardı. Doğal gazın dağıtımı ile ilgili görüşmeler vardı. Afyon Gaz A.Ş’nin yeni müdür sağ olsun gerçekten becerikli bir kardeşimiz. Ciddi yatırım yapıyor. İnşallah bu arkadaşımız o binanın doğal gaz probleminide halledecek.”
Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme