Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yatırım adı altında peşkeş çekiliyor”

“Yatırım adı altında peşkeş çekiliyor”

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, Saraydüzü Köyü’nde, köylünün ortak malı olan arazinin, yatırım adı altında birilerine peşkeş çekilmek istendiğini söyledi

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan ve beraberindeki partililer Saraydüzü Köyü Muhtarı Süleyman Kurudere’yi ziyaret etti.
“HAKSIZLIK YAPILIYOR, ADALET İSTİYORUZ”
Ziyaretten dyuduğu memnuniyeti dile getiren Muhtar Kurudere, köydeki sorunlarından bahsederek, “Köyümüzde pek çok eksiklik var. Bunların başında yol problemimiz var. Bazı yerlerde iki araç zor geçiyor ve zemin düzgün değil. Ayrıca köy konağının tamire ihtiyacı var. Yağmur yağınca her taraf akıyor. Köy konağının içinden bir bölme ile sağlık ocağı gibi kullandığımız bir bölüm var. Bu bölüm hem sağlıksız, hem de hasta mahremiyetine uygun değil. Hasta konuşurken dışarıda bekleyen diğer hastalar sesini rahatça duyuyor. Kanalizasyonla ilgili de sıkıntılarımız var. Bütün bunların dışında birde 240 bin metrekare çayır arazimizi, 49 yıllığına kiraya verilmesi olayı var. Bu çayırlık yıllık 40 bin lira ücret karşılığında verilmiş. Biz zaten yıllık 8 bin ot balyası alıyoruz. Bunu satsak 80 bin lira ediyor. Neden 40 bin liraya kiraya verelim? Biz yatırıma karşı değiliz, ama burada bize haksızlık yapılıyor. dedelerimizin kendi paralarıyla alıp, köy tüzel kişiliğine aktardığı bu mirasa sahip çıkacağız. Biz adalet istiyoruz.” dedi.
SP İlçe Başkanı Arslan ise, arsa kiralama işinin yatırım adı altında peşkeş çekmek olduğunu kaydederek, “Buna asla razı olmayacağız. Her zaman Saraydüzü halkının yanındayız.” şeklinde konuştu.