Yaşlılık Maaşı Ne Kadar 2024?

Asgari ücret zammının belirlenmesinin ardından, yaşlılık aylıklarının  ne kadar olacağı sorgulanmaya başlandı. Peki, 2024 yılında yaşlılık aylıkları ne kadar olacak? Detaylar haberimizde…

Türkiye’de milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammının yüzde 49’luk bir artış ile 17 bin 2 TL olarak açıklanmasının ardından gözler yaşlılık aylıklarına uygulanacak olan zamma çevrildi.

Yaşlılık aylıkları her ay herhangi bir SGK ya da BAĞ-KUR emeklisi olmayan 65 yaş üstü kişilere devlet tarafından ödenen bir maaştır. 2023 yılının Temmuz ayı itibarıyla 2.348 TL olarak ödenen yaşlılık maaşına uygulanacak olan zammın belirlenmesi için Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması bekleniyor. Aralık ayı enflasyon rakamının belirlenmesi ile birlikte ortaya çıkacak olan 6 aylık enflasyon farkı yaşlılık maaşlarında uygulanacak olan zammın temelini oluşturacak. Şuanda maaşların ne kadar artış göstereceği henüz bir netlik kazanmadı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini 3 Ocak Çarşamba günü, saat 10.00’da duyuracak. Aralık ayı enflasyonunun 65,10 olarak açıklanması bekleniyor.

Buna göre;  2024 yılı yaşlılık maaşlarının en düşük 3 bin 993 TL olacağını tahmin ediliyor.

Bakmadan Geçme