• Haberler
  • Genel
  • Yaşlıların sorunları takip ediliyor – Kocatepe Gazetesi

Yaşlıların sorunları takip ediliyor – Kocatepe Gazetesi

Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun himayesinde başlatılan “Afyonkarahisar'da Yaşayan Çınarlar, Yeşeren Umutlar” projesi kapsamında yapılan çalışmalar merkez ilçe, köy ve beldeler ile 17 İlçede belirli program dahilinde alan çalışması yapılarak devam ediyor Program dahilinde ilk olarak Afyonkarahisar, Dazkırı ve Başmakçı ilçelerinde çalışmalar yapıldı. Merkez ilçe ve diğer ilçelerde program dahilinde çalışmalara sürdürülüyor. İlçe merkezlerinde bulunan Sosyal Yardımlaşma [&hellip]

Yaşlıların sorunları takip ediliyor

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun himayesinde başlatılan “Afyonkarahisar’da Yaşayan Çınarlar, Yeşeren Umutlar” projesi kapsamında yapılan çalışmalar merkez ilçe, köy ve beldeler ile 17 İlçede belirli program dahilinde alan çalışması yapılarak devam ediyor

Program dahilinde ilk olarak Afyonkarahisar, Dazkırı ve Başmakçı ilçelerinde çalışmalar yapıldı. Merkez ilçe ve diğer ilçelerde program dahilinde çalışmalara sürdürülüyor. İlçe merkezlerinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlıklarınca yaşlılara yönelik yapılan her türlü sosyal, ayni ve nakdi yardımlar konusunda ilçelerde yaşayan yaşlı vatandaşlara bire bir yardımcı olunarak hangi yardımlardan faydalanabilecekleri konularında yardımcı olunduğu bildirildi.
Bu kapsamda yapılan bilgilendirmelerle dul maaşı almayanlara dul maaşı bağlanırken, kömüre ihtiyacı olanlara kömür dağıtıldı. Ayrıca yaşlı vatandaşların evlerinin temizlik hizmetleri yerine getiriliyor. Tüm ilçelerde yaşayan yaşlı vatandaşlar 15’er kişilik gruplar halinde ildeki termal tesislerde misafir edilerek termal sulardan yararlandırılıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince ilk ve ortaöğretim kurumlarında gençlerle yaşlıların iletişimlerini sağlayacak “Genç Yaşlı Elele Kulüpleri” oluşturma çalışmalarına başlandı.
Ayrıca gençlerin yaşlıları evlerinde ziyaretleri belli periyotlarla sağlanarak ve yaşlılarla ilgili kompozisyon yarışmaları vb aktiviteler düzenlenerek yaşlılarıyla ilgilenen genç nesil profili oluşturulmaya çalışılacağı öğrenildi. Proje kapsamında İlçe Müftülüklerince her din görevlisinin bölgesinde yaşayan yaşlılarla ilgili ev ziyaretleri gerçekleştiriliyor. İlçe Müftülüklerince yaşlılarla ilgili vaaz ve hutbelerle toplumsal bilinçlendirme aktiviteleri devam edecek. Öte yandan ibadethaneler yaşlıların ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde düzenlenmesi çalışmaları da sürüyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme