• Haberler
  • Genel
  • Yaşlıları sahiplenmek, insanlık görevi – Kocatepe Gazetesi

Yaşlıları sahiplenmek, insanlık görevi – Kocatepe Gazetesi

Yaşlılar Haftası nedeniyle açıklama yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan, tüm yaşlıların Yaşlılar Haftası'nı kutladı. Mayıs ayı içinde Bolvadin'de yeni bir Huzurevi'nin açılacağını müjdeleyen Ceylan, yaşlılara sağlıklı ve mutlu bir ömür diledi. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan, Yaşlılar Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, her insan için değişik anlamlar ifade eden yaşlılığın, hayatın çok özel [&hellip]

Yaşlıları sahiplenmek, insanlık görevi

Yaşlılar Haftası nedeniyle açıklama yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan, tüm yaşlıların Yaşlılar Haftası’nı kutladı. Mayıs ayı içinde Bolvadin’de yeni bir Huzurevi’nin açılacağını müjdeleyen Ceylan, yaşlılara sağlıklı ve mutlu bir ömür diledi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan, Yaşlılar Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, her insan için değişik anlamlar ifade eden yaşlılığın, hayatın çok özel bir dönemi olduğunu belirtti. İnsanoğlunun geçmişteki bilgi birikimlerini bugünkü hayatına taşıyarak aynı zamanda kendisini bekleyen geleceği şekillendirdiğine değinen İl Müdürü Ceylan;“Yaşlılarımız, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. En büyük devletler gençler tarafından yıkıma sürüklenirken, ihtiyarlar tarafından kurtarılmış ve kalkındırılmıştır. Bu nedenle yaşlılarımıza her zaman itibar göstermeli ve onlara minnet duymalıyız. Hayatlarının en dinamik ve güzel yıllarını hizmete adamış, gelecek için çalışmış, ancak geçen yıllarla beraber artık kendisi bakıma muhtaç hale gelmiş yaşlılarımıza sahip çıkmak, onlara bakmak hem insanlık görevi hem de devletin bir sorumluluğudur. Sosyal devlet anlayışı içerisinde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu da, bir şekilde ailesi yanında bakılamayan ya da bakacak kimsesi bulunmayan yaşlılarımıza çeşitli bakım hizmetleri sunarak bu görevi en iyi şekilde ye-rine getirmeye çalışmaktadır” dedi.
Yaşlı nüfus artıyor
İl merkezinde Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin sağlığını kaybetmiş ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan yaşlıların bakımını sağlarken Emirdağ Huzurevi’nin de kendi ihti-yacını karşılayabilecek yaşlılara hizmet verildiğini aktaran Şevki Ceylan; “Mayıs ayı içinde Bolvadin’de bir Huzurevimizin daha açılışı gerçekleştirilecektir. Ayrıca Sandıklı’da Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezimizin inşaatı devam etmektedir. Bilim ve teknolojideki gelişmeler yaşam koşullarının iyileşmesine yol açmış, bunun pa-ralelinde sağlık hizmetlerinin yaygınlaşması ve etkinliğinin artması ile beklenen ömür süresi uzamıştır. Her ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de yaşlı nüfusunun sayısı hızla artmaktadır. Yaşlılık, her insanın bir gün yaşayacağı engellenemez bir süreçtir. Yaşlılarımıza hak ettiği değeri sunmak için sadece devletin hizmetleri ile sınırlı kalınmamalı, gerek sivil toplum kuruluşları gerekse kâr amaçlı diğer örgütler sosyal sorumluluk bilinci ile bu hizmetlere katkı vererek sosyal yararlılıklarını artırmalıdır. Tüm yaşlılarımızın yaşlılar gününü kutlu-yor, ömürlerinin yemyeşil baharım sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşamalarını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme