• Haberler
  • Genel
  • “Yaşlılara saygılı davranmalıyız” – Kocatepe Gazetesi

“Yaşlılara saygılı davranmalıyız” – Kocatepe Gazetesi

18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan 'Yaşlılara Saygı Haftası' yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar'da da bir dizi etkinliklerle kutlanıyor. Hafta nedeniyle Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalmakta olan sakinler Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret ettiler Ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihleri arası kutlanmakta olan ‘Yaşlılara Saygı Haftası' nedeniyle gerçekleştirilen ziyarete Aile ve Sosyal Politikalar İl [&hellip]

"Yaşlılara saygılı davranmalıyız"

18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da bir dizi etkinliklerle kutlanıyor. Hafta nedeniyle Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalmakta olan sakinler Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler

Ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihleri arası kutlanmakta olan ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ nedeniyle gerçekleştirilen ziyarete Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, Huzurevi Müdürü Muzaffer Erol ile Huzurevi sakinleri katıldılar.
Ziyaretine gelen yaşlıların ellerini öperek ‘Hoşgeldiniz’ diyen Vali Balkanlıoğlu, ziyaret nedeniyle onur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Kendisini ziyarete gelenlerin nezdinde tüm yaşlılarımızın ‘Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutlayan Vali Balkanlıoğlu, yaşlılarla bir süre sohbet etti.
HUZUREVİ KONFORLU
Ziyaret sırasında Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgiler veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, Huzurevi’nde kalan vatandaşların kendi yaşıtlarıyla bir araya gelme imkanı bulduklarını ve adeta 5 yıldızlı otel gibi hizmet veren Huzurevi’nde, 24 saat sıcak suyu, temizliği, personelin yakın ilgisi, güzel ve nezih ortamlarıyla en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, ziyaretine gelen Huzurevi sakinlerinin hayat hikayelerini ve şu anda kalmakta oldukları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkeziyle ilgili istek, sıkıntı ve önerilerini dinledi.
ZİYARET EDİLMELİ
Ziyarette konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, “Yaşlılarımızın bilhassa yaşlı anne ve babamıza bakıyorsak, çocukların bir anne ve baba şefkatini taşıyor gibi, onlara ‘Öf’ bile dememeli, onlara saygı ve sevgi göstermeli ve hoşgörülü davranmalıyız. Bunun için faaliyetlerini sürdüren Huzurevlerimiz vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet vermektedir. Zaman zaman ziyaretlerimde Huzurevi sakinleriyle yaptığımız sohbetlerde durumlarının çok iyi olduğunu, hiçbir sıkıntılarının olmadığını, Huzurevi yönetici ve çalışanlarından memnun olduklarını söylüyorlar. Çoğu insanın hapishane olarak gördüğü Huzurevlerinin bilinenden farklı olarak, yaşlılarımız yemekleri özellikle seçiliyor, temiz ortamlarda barındırılıyor, periyodik olarak sağlık taramaları yaptırılıyor, tedavi gören kişiler özellikle izleniyor ve kendilerinin dışarı çıkmasına izin verilmesinin yanı sıra gezilere götürülüyor. Yani Huzurevleri artık daha yaşanılabilir ortamlar haline geldi. Ama onları yine de ziyaret ederek hayır dualarını almamız gerekiyor. Bunun için tüm Afyonkarahisar’lı hemşerilerimin Huzurevi’ndeki yaşlılarımızı ziyaret etmelerini istiyorum” dedi.
Vali Balkanlıoğlu, Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle kendisini ziyaret eden Huzurevi sakinlerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, onların nezdinde tüm yaşlıların ‘Yaşlılar Haftası’nı kutladı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme