• Haberler
  • Genel
  • Yaşlılara sahip çıkmak, vatandaşlık görevi

Yaşlılara sahip çıkmak, vatandaşlık görevi

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutladı. Vali İmga, “Yaşlılarımız, milletimizin onurudur” dedi. Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası’na ilişkin bir mesaj yayınladı. Vali İmga, mesajında “Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onları yalnızlığa itmeden sahip çıkmak, tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Ömrünün büyük bir kısmında, ülkesine ve topluma [&hellip]

Yaşlılara sahip çıkmak, vatandaşlık görevi

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutladı. Vali İmga, “Yaşlılarımız, milletimizin onurudur” dedi.

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası’na ilişkin bir mesaj yayınladı. Vali İmga, mesajında “Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onları yalnızlığa itmeden sahip çıkmak, tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Ömrünün büyük bir kısmında, ülkesine ve topluma hizmet eden büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde memnun etmek ve kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürmeleri için devlet olarak bizlere önemli görevler düşmektedir” dedi.
Büyüklerimizin yanında olmalıyız
“Büyüklerimize karşı sevgi ve saygıyı, sadece bugün değil her ortamda ve her fırsatta göstererek, onların yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz” ifadelerini kullanan İmga, şöyle devam etti: “Unutulmamalıdır ki herkes bir gün yaşlanacaktır. Yaşlılarımıza gereken önemi, Büyük Atatürk’ün söylediği ‘Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmağa hakkı yoktur’ sözleri çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır.”
Yaşlılar başımızın tacı
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda, gerek tecrübeleriyle, gerek birikimleriyle ve gerekse de yaşamları boyunca gösterdikleri fedakarlıklarıyla huzurlu yaşamın en güzelini hak eden yaşlıların, hepimizin baş tacı olduğunu kaydetti. Çoban, şöyle devam etti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Yaşlılara itibar göstermek herkesin bir minnet borcudur. Çünkü onlar, bilgi ve birikimlerini, gençliklerini bizler için, ülkemiz için, evlatları için harcamış ve bu yolda yaşlanmış insanlardır. Onlara saygı göstermeyi ve hizmet etmeyi kendimize vazife bilmeliyiz. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılar için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak toplum olarak öncelikli görevlerimiz arasındadır. Yaşlıların tecrübelerinden yararlanabilmek, onları toplumsal yaşamdan koparmadan, en iyi koşullarda yaşatabilmekle mümkündür. Yaşlıların karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözümüne ulaşabilme olanaklarının yaşlılara sunulması toplumsal dayanışmanın, önemli göstergelerinden birisidir. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerin Yaşlılar Haftasını kutluyor, minnet ve şükran duygularımla, yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”http://m.kocatepegazetesi.com/”

Bakmadan Geçme