Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hayrettin ÖZKILINÇ
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

YAŞLILAR VE GENÇLER-1

AKDEĞİRMEN BARAJI SU PROJESİ

 

Gençken maalesef bu hatayı yapıyoruz. Görmüş geçirmiş yaşlıların engin tecrübelerinden istifade etmek çoğu kez ihmal ediliyor, ben bilirim havası ile hayata atılan gençler bocalayıp kalıyor. Bazen hali hazır olanı da bitiriyor. Bazen yaşlıların küçük bir uyarısı size çok şey kazandırabiliyor. Bir örnek vereyim.
Buradaki örnek birilerini methetmek veya lanse etmek değildir.
Yıl 1983. Yeni bir parti kuruluyor. ANAP M. İlçe teşkilatına bir başkan arıyoruz, bulamadık, benim üzerimde kaldı. Seçimlere girdik ve kazandık. M. İlçe teşkilâtımız içerisinde yaşlı üyelerimiz de var. Bu konuda bazılarından tepki de alıyoruz: “Yahu huzur evi sakinlerini teşkilâta doldurmuşsunuz!…” Peki kim onlar?. Hacı Adem ağa, Hacı Kemal ağa, Hacı Kâmil ağa v.s.
Bir gece yine milletvekilimiz Metin Balıbey ve yukarıdaki saydığımız yaşlı arkadaşlarla M. İlçe olarak toplandık. Milletvekilimiz Metin Balıbey düşünmüş olduğu çalışma şeklini açıkladı:
“Arkadaşlar. Ben kişisel istekleri takipten ziyade kamu yararına olan projelerle ilgilenmek istiyorum. Bu konularda bana yardımcı olun, araştırın, en önemli gördüklerinizden uygulamaya başlayalım.” Dedi. Bunun üzerine içimizden en yaşlı olan Hacı Kâmil ağa söz aldı:
“İyi dinleyin çocuklar. Bir zamanlar bahsedilip de unutulup giden Afyon’umuz için bir proje vardı; Akdeğirmen…
Bizler bu Akdeğirmen’i ilk duyuyorduk. Projeyi un öğüten bir proje sandık. Hacı Kâmil amca projeyi izah etti: “Akdeğirmen barajı. Afyon ovasını iki koldan sulayacak bir sulama, baraj projesi.” Hayret! İlk defa duyuyorduk.
Milletvekilimiz Metin Balıbey hemen notunu aldı ve o işi takibe başladı. Bizler de onun ağzından gelişmeleri takip ediyor, bilgi alıyorduk. Yer tesbiti, yağış alanı, su tutma hacmi, sondajla zemin sağlamlık etüdü v.s. Bunlar yıllar içerisinde ağır, aksak ilerliyor ve zaman alıyordu.
Nihayet bir gün baraj inşaatına başlanabildi. Bir de bu işlerin parasal yönü de inşaatı geciktiriyordu.
Allah’tan ANAP döneminden sonra gelen iktidarlar da şehir içi su ihtiyacını karşılamak üzere projeyi devam ettirdiler ve tamamladılar. Böylece Afyon’umuzun su problemi de uzun süreli hallolmuş oldu.
Bu konuya ilk dikkatimizi çeken Hacı Kâmil Çengelci amcaya ve tüm emeği geçenlere Yüce Mevlâ razı olsun diyor, göçenlere rahmet ve kalanlara da su gibi ömürler diliyorum.
Burada anlatmak istediğim ana konu yaşlıların fikir ve tecrübelerinden istifade edebilmeleri için gençlerimizi uyarmaktır.
Gençlerimizin zekâ ve dinamizmi, yaşlılarımızın da engin fikir ve tecrübeleri birleşirse elbette güzel şeyler vücuda gelecektir. 11-07-2020

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER