• Haberler
  • Genel
  • Yaşlılar ve Emekliler dinlenme evine kavuşuyor

Yaşlılar ve Emekliler dinlenme evine kavuşuyor

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, Afyonkarahisar'da yaşlılar ve Emekliler dinlenme evinin kurulacağını söyledi Dinlenme evinin yanı sıra Afyonkara-hisar'da Jeotermal ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi kurulması için çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Ege, bu projelerin hayata geçirilebilmesi için de kamuoyunun desteklerine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.Ege, yaptığı yazılı açıklamada, emeklilere ve yaşlılara gerekli önemin verilmediğini hatırlatarak, [&hellip]

Yaşlılar ve Emekliler dinlenme evine kavuşuyor

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, Afyonkarahisar’da yaşlılar ve Emekliler dinlenme evinin kurulacağını söyledi

Dinlenme evinin yanı sıra Afyonkara-hisar’da Jeotermal ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi kurulması için çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Ege, bu projelerin hayata geçirilebilmesi için de kamuoyunun desteklerine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.
Ege, yaptığı yazılı açıklamada, emeklilere ve yaşlılara gerekli önemin verilmediğini hatırlatarak, şöyle dedi: “Biz deneyimli, tecrübeli ve sabırlıyız. Biz ülkenin çınar ağaçlarıyız. Ne yazık ki bu çınar ağaçlarına gerekli alaka, saygı ve sevgi gösterilmiyor. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed, ‘küçüklerine merhamet etmeyen büyüklerine saygı göstermeyen bizden değildir’ buyurmuştur. Yaşlı insan gençliğindeki gibi hareketli ve güçlü değildir. Kendine maddi ve manevi destek arar. Biz emekliler çalıştık, ürettik, yetiştirdik ve yorulduk. Onları dinlendirmek, rahat ettirmek gençlere ve yöneticilere kalmıştır. Unutmayalım ki, yağmur yağar çise çise bugün bize yarın size.”
Ege, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bir milletin yaşlı ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide yaşarken bütün kuvveti ile çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur’ sözlerini hatırlatarak, emeklilerin devletin aynası olduklarını vurguladı.
Yaşlı ve emeklilerin sıkıntılarına da değinen Ege, şunları söyledi: “Önümüzdeki günlerde Afyonkarahisar’da yaşlılarımıza yakışacak yaşlı insanlarımızın bir araya geldiği oturup çayını içebileceği gazetesini okuyabileceği, televizyonunu seyredebileceği. Sohbetlerini yapabileceği yaşlılar ve emekliler dinlenme evinin (hayata tutundurma evinin) yaşama geçiyor olması bizleri çok sevindirdi. Bizlere bu hizmeti sunan her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a yaşadığımız müddetçe unutmayacağız, hayır duası ile anacağız.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme