Yaşlılar, sağlıklı bir yaşam arzu eder

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, yaşlılara saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Akgün, 'Dünya Sağlık Örgütü 65 yaş ve üzeri bireyleri yaşlı olarak tanımlamaktadır. Bilimsel bir tanım olarak yaşlılık insanın doğumu ile başlayan yaşam sürecinde, ölümden önce yaşanan kronolojik bir kavramdır.Yaşlılık dönemi hayatın önemli [&hellip]

Yaşlılar, sağlıklı bir yaşam arzu eder

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün,
yaşlılara saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Akgün, “Dünya Sağlık Örgütü 65 yaş ve üzeri bireyleri yaşlı olarak tanımlamaktadır. Bilimsel bir tanım olarak yaşlılık; insanın doğumu ile başlayan yaşam sürecinde, ölümden önce yaşanan kronolojik bir kavramdır.Yaşlılık dönemi hayatın önemli bir dönemidir. Kişiler o yaşa gelene kadar kendisi için, çocukları için, ailesi için, devleti için çalışmış; bunun yanında pek çok tecrübeler deneyimler kazanmıştır. Herkes yaşlandığında sağlıklı, rahat ve huzurlu bir yaşam arzu etmektedir ve bu bütün yaşlıların hakkıdır. Yaşlılık dönemindeki kişi çocukları, torunları hep etrafında olsun ister” dedi.
YAŞLILARIN YERİ
BİZİM YANIMIZ OLMALI
Akgün, şöyle devam etti:
“Bu dönemdeki en büyük hazine güzel bir aile ortamı içinde bulunmaktır. Bu şekilde aile ortamı olmayan yaşlılarımız için, şartları oldukça güzel huzurevleri mevcuttur. Ancak ailesi olduğu halde yanlarında kalamamak tabi ki hoş bir durum değildir. Bu yüzden, anne babalarımız yaşlandığında, özellikle yardıma muhtaç durumdaysalar yerleri mutlaka bizim yanımız olmalıdır. Onların hayat tecrübelerinden faydalanmalı, çocuklarımıza gelecekteki hayatları için örnek teşkil etmeliyiz. Yaşlılara saygı Türk Milletinin milli ve dini değerleri arasında önemli bir yer tutmaktadır. Değerlerimizi unutmamak, her zaman güncel tutmak, farkındalığı arttırmak amacıyla özel gün ve haftalar belirlenmektedir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme