• Haberler
  • Gündem
  • Yaşlılar Haftası’nı kutladılar – Kocatepe Gazetesi

Yaşlılar Haftası’nı kutladılar – Kocatepe Gazetesi

AK Parti  İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürel değerleri yarınlara taşımayı sağlayan en değerli insanlar olduğunu belirtti. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınması gerektiğini ifade eden Yurdunuseven, mesajında şu ifadeler yer verdi: 'Bugünün gençleri yarının yaşlılarıdır. Yaşlısına hürmet etmeyen, saygı göstermeyen toplumun geleceği emniyet [&hellip]

AK Parti  İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürel değerleri yarınlara taşımayı sağlayan en değerli insanlar olduğunu belirtti. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınması gerektiğini ifade eden Yurdunuseven, mesajında şu ifadeler yer verdi: “Bugünün gençleri yarının yaşlılarıdır. Yaşlısına hürmet etmeyen, saygı göstermeyen toplumun geleceği emniyet içinde olamaz. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Ömrün büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Üzerimizde emeği olan yaşlılarımız için yapacağımız her güzel iş, hem vicdani hem de insanı bir sorumluluğun gereğidir.”
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Raşit Demirel yaptığı yazılı açıklama ile ‘Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutladı. Demirel yaptığı yazılı açıklamada; “Ülkemizde her yıl 18-24 Mart tarihleri arası ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatımızın çok özel bir dönemidir” dedi. Demirel mesajına şöyle devam etti; “Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan bizim en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir. Bu aynı zamanda hepimizin bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, aktif olması ve yaşama bağlı kılınması için gerekli ortamın ve ilginin mutlaka sağlanması gereklidir. Devletimizin bu konudaki  çalışmaları, yaşlılarımızın sorunlarının çözümü ve toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda tek başına yeterli olmamaktadır. Toplumumuzda da bu bilincin yerleşmesi gerekmektedir” diye konuştu.
MHP Kadın Kolları Koordinasyonu Başkanı Emel Uşaklı ise, “Türk toplumu bu temel kural doğrultusunda toplumsal dayanışmayı hayatın her evresinde ilke edinmiştir. Yaşlılara bugünlerde gösterilecek saygı ve hürmet, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in İsra suresi 17, 23 ve 24. Ayetlerinde ‘Rabbin şöyle emretti: Sadece Allah’a ibadet edeceksiniz. Ana ve babanıza iyi davranacaksınız. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, sakın onlara “of!” bile deme! Onları azarlama! Onlara saygıyla hitap et! Onlara merhamet ederek tevazu kanatlarını aç da, “Rabbim! Küçüklüğümde onlar beni nasıl şefkatle büyüttülerse, sende onlara öyle merhamet et, de!” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme