Yaşlılar Haftası kutlanacak – Kocatepe Gazetesi

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki İnan, Yaşlılar Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, yaşlıların toplumdaki yeri ve öneminin bir kere daha hatırlandığını belirtti.YAŞLANMADAN BİLGELEŞİLEMEZYaşlıların sadece yılın bir günü veya bir haftası değil, onların topluma sağladıkları katkılarla her zaman hatırlanmaları gerektiğine değinen İnan, 'Günümüzde kronik hastalıkların erken teşhis edilebilme imkânının bulunması ve bu hastalıklara yönelik tedavi imkânlarının [&hellip]

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki İnan, Yaşlılar Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, yaşlıların toplumdaki yeri ve öneminin bir kere daha hatırlandığını belirtti.
YAŞLANMADAN BİLGELEŞİLEMEZ
Yaşlıların sadece yılın bir günü veya bir haftası değil, onların topluma sağladıkları katkılarla her zaman hatırlanmaları gerektiğine değinen İnan, “Günümüzde kronik hastalıkların erken teşhis edilebilme imkânının bulunması ve bu hastalıklara yönelik tedavi imkânlarının genişlemesi ortalama insan ömrünün artmasını sağlamıştır. Buna ilaveten doğum oranlarının da azalmasıyla toplumumuzdaki yaşlı oranı artmaktadır. Yaşlanmadan bilgeleşmek mümkün değildir. Bilgelik paha biçilmez bir beceridir. Bu beceriden değişik alanlarda faydalanmak toplumsal ilerleme açısından kritiktir. Yaşlılarımızla deneyim ve birikimlerini paylaşmalı, onların yaşama etkin bir biçimde katılmalarına imkân sağlamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, yaşama sevinçlerinin artarak huzurlu ve sağlıklı bir şekilde devam etmesini diliyoruz” dedi.
KUTLAMA PROGRAMI YOĞUN
İl Müdürü Zeki İnan, Yaşlılar Haftası programı kapsamında ilk olarak yarın 18 Mart Şehitler Günü Çanakkale Deniz Zaferi yıldönümü programlarına Huzurevi sakinlerinin katılacağını belirtti. 19 Mart Pazartesi günü ise Huzurevi’nde kalan yaşlılar Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı ziyaret edecek. İnan, Salı günü 14 takımın Bocce Turnuvasına başlayacağını, müsabakaların 21 Mart Çarşamba günü de devam edeceğini kaydetti. Yaşlı Haftası kutlama programı da Çarşamba günü AKÜ Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilecek.

Bakmadan Geçme