“Yaşlılar bizim için çok önemli”

18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici bir mesaj yayınladı Yaşlılarımızın ömürleri boyunca arkalarından gelen neslin huzuru için çabaladığını, alın teri döktüğünü vurgulayan Dr. Yemenici, bizlerin de bugün onlara vefâ duygusu ile yaklaşmamız gerektiğini belirtti.Dr. Necip Yemenici şöyle konuştu: “Hayat, devir daim ediyor. Dün birer çocuk olup sokaklarda koşturanlar bugün hayatlarının [&hellip]

"Yaşlılar bizim için çok önemli"

18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici bir mesaj yayınladı

Yaşlılarımızın ömürleri boyunca arkalarından gelen neslin huzuru için çabaladığını, alın teri döktüğünü vurgulayan Dr. Yemenici, bizlerin de bugün onlara vefâ duygusu ile yaklaşmamız gerektiğini belirtti.
Dr. Necip Yemenici şöyle konuştu: “Hayat, devir daim ediyor. Dün birer çocuk olup sokaklarda koşturanlar bugün hayatlarının olgunluğunu yaşıyorlar. Dün, biz evlatları için gözyaşı ve alın teri dökenler, bugün bizden bir tebessüm, bir “nasılsın, iyi misin” sorusu bekliyorlar. Sağlıklı bir toplum ancak vefâ ve kadirşinaslıkla var olabilir. Eğer bugün biz yaşlılarımıza sahip çıkmazsak; evimizde bir yatağı, bir tabağı onlar için ayırmazsak bu dağılmış aile görüntüsü toplumun ruh sağlığını olumsuz etkiler. Zaten özümüzde var olan yaşlılara saygıyı bu hafta ile yeniden hatırlıyor, çevremizdeki yaşlılara özellikle dede-nine, anne-babalarımıza karşı daha bir şefkatle yaklaşıyoruz. Her ne kadar devletimizin sahipsiz kalmış yaşlılarımızı misafir edecek her türlü imkânı varsa da biz yine de sıcak bir yuvanın, torun-evlat sevgisinin yerini başka bir şeyin tutamayacağını düşünüyoruz. Bu sebeple yaşlılarımızı evimizden ve ailemizden uzak tutmak yerine onları yanı başımızda sevgiyle yaşatmayı tavsiye ediyoruz.
Ben bu vesile ile tüm yaşlılarımızın haftasını tebrik ediyor, ellerinden öpüyorum. İyi ki varlar, iyi ki bizim yanımızdalar” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme