Yaşlı ve genç nesil çay bahçesinde buluşacak

Dün öğleden sonra Cuma namazı akabinde saat 14.30’da gerçekleştirilen törene çok sayıda davetli katıldı.EMEKLİLERPROJEDEN HOŞNUTİmaret Camii Gedik Ahmet Paşa namı diğer Taş Mederese bulunan Çay Bahçesini bundan sonra hizmetine Emekliler Çay Bahçesi olarak devam edecek. Programın açılış konuşmasını TÜED Şube Başkanı Ahmet Ege yaptı. Belediye Başkanlığı ve Emekliler Derneği işbirliği ile yaşlı ve genç nesli [&hellip]

Dün öğleden sonra Cuma namazı akabinde saat 14.30’da gerçekleştirilen törene çok sayıda davetli katıldı.
EMEKLİLER
PROJEDEN HOŞNUT
İmaret Camii Gedik Ahmet Paşa namı diğer Taş Mederese bulunan Çay Bahçesini bundan sonra hizmetine Emekliler Çay Bahçesi olarak devam edecek. Programın açılış konuşmasını TÜED Şube Başkanı Ahmet Ege yaptı. Belediye Başkanlığı ve Emekliler Derneği işbirliği ile yaşlı ve genç nesli buluşturup, onları hayata tutundurmaya çalıştıklarını söyleyen Ege; “Yaşlılara karşı duyulan saygı ve vefayı görünür kılma, aile ortamı yaratma projemizin gerçekleşmesi dolayısıyla başta Valimiz Sayın Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a emeği geçen herkese emekliler adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
“EVSİZ EMEKLİ KALMAYACAK”
Ahmet Ege, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile birlikte yürüttükleri emekliyi konut sahibi yapma projesinin de emekli kesimi çok mutlu ettiğini söyledi. Önümüzdeki günlerde başlatılması planlanan ikinci etap çalışması öncesi Burhanettin Çoban’ın “Afyon’da evi olmayan emekli kalmayacak.” sözünü hatırlatan Ege; “Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a tekrar tüm emeklilerimiz adına teşekkür ediyorum. En kısa zamanda hedeflerimizin arasında jeotermal fizik tedavi hastanesinin kurulması var. Çalışmalarıın TÜED Genel Başkanımız açıklayacaktır” diye konuştu.
İSTİŞARELER VE
İŞBİRLİKLERİ SÜRÜYOR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban törende yaptığı konuşmada, mübarek Cuma gününde, mübarek bir mekanda 1473 yılında Fatih Sultan Mehmet Han’ın sadrazamı Gedik Ahmed Paşa tarafından yapılan bir külliye de güzel bir hizmet açılışından mutluluk duyduğunu söyledi. TÜED Şube Başkanı Ahmet Ege ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaklaşık 7 yıldır istişarelerimiz ve işbirliklerimiz devam ediyordu. Bu işbirliğinin en güzel neticesi birinci olarak emeklilere konut, ikincisi emekliler çay bahçesi açılışıdır. Emekli vatandaşlarımızın hoşça vakit geçireceklerine inanıyorum. Burada her türlü kültürel, sanatsal sohbetlerin, eğlenceye yönelik faaliyetlerin camii faaliyetine aykırı olmayacak şekilde devam edeceğine inanıyorum. Yaz döneminde burası bahçesi ve çevre düzenlemesi ile çok güzel. Kışın da inşallah her türlü tedbir alınır. Yeni düzenleme halkımıza hayırlı olsun inşallah” şeklinde konuştu.
EMEKLİLİK KUTSAL HAK
TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün açılış programının son konuşmasını yaptı. Burhanettin Çoban’ı tanıdığı günden bu tarafa ona karşı büyük bir sevgi ve saygı beslediğini söyledi. Belediye işletmesi olan Taş Medrese Çay Bahçesini Emekli Çay Bahçesi işletmesi olarak tahsis eden Belediye yönetimine teşekkür eden Ergün şöyle konuştu: “Emeklilik kutsal bir haktır. Sülaleniz, aileniz ne kadar zengin olursa olsun size bu kutsal hakkı veremez. Emekliler kanunların emrettiği sürede vergisini ve pirimini ödeyen saçı, sakalı değirmende değil ülkenin kalkınmasına, ailelerini bugünkü günlere getirme, ülkeyi mutlu bir noktaya getirmek için çabalamış insanlardır. Emeklilik bu kadar kutsal bir haktır. Cennet anne, babaların ayakları altındadır. Emekli Çay Bahçesinin emekli camiasına ve Afyonkarahisar halkına hayırlı olmasını diliyorum.” Program açılış kurdelesinin kesilmesi ile tamamlandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme