Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaşlı vatandaşlar unutulmuyor, İHTİYAÇLARI GİDERİLİYOR

İçişleri Bakanlığının 65 Yaş

İçişleri Bakanlığının 65 Yaş ve Üstü ile Kronik Rahatsızlığı Olanlara Sokağa Çıkma Yasağı Genelgesi doğrultusunda Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Dünyayı etkisi altına alan küresel salgın koronavirüse karşı tedbirler bir bir alınmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı salgınla mücadele kapsamında risk grubunda bulunan yaşlı vatandaşların sağlığını korumak amacıyla 65 yaş ve Üstü ile Kronik Rahatsızlığı Olanlar için 21 Mart itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan etti.
Genelge kapsamında yaşlı ve yalnız yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak ve temizlik, gıda, sağlık vb. hizmet gereksinimlerini gidererek mağdur olmamalarını sağlamak amacıyla Vefa Sosyal Destek Grubu Afyonkarahisar il genelinde belde ve köylerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yaşlı vatandaşlar evlerinde ziyaret ediliyor, ihtiyaçları gideriliyor ve gönülleri alınıyor. Ziyaretlerde vatandaşların genel sağlık durumları da kontrol ediliyor. Görevli ekipler ihtiyaçlarını karşılamak için bile olsa vatandaşlardan dışarıya çıkmamalarını acil ihtiyaçlarında görevlileri arayarak ihtiyaçlarını bildirmelerini istedi.
Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklamada, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için ekiplerin çalışmalarına aralıksız devam edeceği bildirilirken, Vefa Sosyal Destek Grubu’nun yaşlı vatandaşların yanında ve yakınında olarak onları yalnız bırakmayacağı ifade edildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti