• Haberler
  • Genel
  • Yaşlı hastalara, güleryüzlü yardım – Kocatepe Gazetesi

Yaşlı hastalara, güleryüzlü yardım – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Devlet Hastanesi’ne gelen yaşlı vatandaşlar için yeni bir uygulama başlatacaklarını söyledi. Erenoğlu, “Yaşlı vatandaşlarımızı, personelimiz karşılayacak. Gereken tüm işlemlerde yardımcı olacak” dedi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde yaşlı vatandaşlar için yeni bir uygulama, hayata geçiriliyor. Hastane yönetimi tarafından seçilen ve ilk aşamada 10 kişilik olması planlanan bir ekip, yaşlı [&hellip]

Yaşlı hastalara, güleryüzlü yardım

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Devlet Hastanesi’ne gelen yaşlı vatandaşlar için yeni bir uygulama başlatacaklarını söyledi. Erenoğlu, “Yaşlı vatandaşlarımızı, personelimiz karşılayacak. Gereken tüm işlemlerde yardımcı olacak” dedi

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde yaşlı vatandaşlar için yeni bir uygulama, hayata geçiriliyor. Hastane yönetimi tarafından seçilen ve ilk aşamada 10 kişilik olması planlanan bir ekip, yaşlı vatandaşlara, hastanedeki tüm işlemlerinde yardımcı olacak. Ekipteki personel sayısının daha sonra 20’ye çıkartılacağı belirtildi.
İLK AŞAMADA 10 KİŞİLİK EKİP
Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, “Yaşlı vatandaşlarımız, hastane içinde bir yerden bir yere giderken zorluk çekiyor. Biz bunu gördük. 10 kişilik bir bir ekip oluşturduk. Bu ekip, yaşlı hastaları, hastane girişinde güleryüzle karşılayacak. Eğer yürüme konusunda sıkıntısı varsa, tekerlekli sandalyeye oturtacak. Kayıt işlemlerinden, hekim muayenesine kadar, kan ve tahlil merkezlerinden çıkışa kadar personelimiz, bu vatandaşlarımıza yardımcı olacak” dedi.
İLÇELERDE UYGULAMAYA GEÇİLDİ
Hastaların memnuniyetinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Erenoğlu, “Karşılama uygulamasına geçtikten sonra ekipteki personel sayısını 20’ye çıkarmayı düşünüyoruz. İlçelerimizdeki bazı hastanelerde de bunu uygulamaya başladık. Biz yüksek lisans yaparken vatandaşlara anket yaptık. Bu ankette hastaların en çok, hastanede kendilerine yardımcı olan bir personelin olmasından mutluluk duyduğu sonucuna ulaştık” diye konuştu.
HER KESİMDEN VATANDAŞA GÜZEL HİZMET
Hastalara bakışının, hastane ile ilgili anlayışının “Hastane Yöneticiliği” dalındaki yüksek lisans eğitimden sonra değiştiğini belirten Erenoğlu, “Biz, özellikle de mazlum hastaların, tüm vatandaşlar gibi güzel hizmet almasını istiyoruz. Amu bunu yaparken doktorların da, sağlıkla ilgili çalışan sekreterlerin de mağdur olmamasına özen gösteriyoruz. Geçen hafta, tıbbi sekreterler konusunda bir sıkıntı yaşandı. Ancak bu sıkıntıya neden olan sorunun çözümü için talimat verdim. Benim personelim değerlidir” ifadelerini kullandı.

MURAT ARISOY

Genel Sekreter özür diledi

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan
Erenoğlu, Devlet Hastanesi bodrum katında meydana gelen
kanalizasyon taşkınlığının doğumevi inşaat çalışmaları
sırasında kanalizasyon borusunun patlatılmasıyla gerçekleştiğini belirtti. Dr. Erenoğlu, kurumda, hastalara yaşatılan tatsız hadise nedeniyle tüm hastalar ve çalışanlardan özür diledi

Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin yanında yer alan yeni Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi inşaatının temel çalışmalarında fore kazıkların çakılması sırasında Devlet Hastanesi’nin kanalizasyon borusunun zarar gördüğü açıklandı.
Konu hakkında bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Devlet Hastanesi kanalizasyon borusunun zarar görmesi sonucu kanalizasyonun tıkandığı belirtti. Dr. Erenoğlu; “Hastane kanalizasyonunun tıkanması ile bodrum katta hizmet veren birimlerde su taşkınlıkları meydana gelmiştir. O katta hizmet veren birimlerde hizmet akışı yavaşlamış, hastane geneline olumsuz bir koku yayılmıştır. Arıza tespitinin hemen ardından sorun giderilerek Devlet Hastanesi’nin bodrum katı olağanüstü bir çalışmayla tamamen temizlenmiş ve arındırılmıştır. Devlet Hastanesi’nin kanalizasyon borusundaki hasar doğumevi inşaatından sorumlu müteahhit firma tarafından karşılanacaktır. Bizim dışımızda gelişen, ancak kurumumuzda, hastalarımıza yaşattığımız bu tatsız hadise nedeniyle tüm hastalarımızdan ve çalışanlarımızdan özür diliyoruz.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme