Yaşayan Kadınana'yı Duygulandıran Ziyaret

Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Muharrem Günay ve beraberindeki heyet 1939 doğumlu Sultan Ulu'yu ziyaret etti

Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği (AFYAŞAD) Başkanı Muharrem Günay, Meral Günay, Şair ve yazarlar Gazi Çakmak ve İhsan Akbel ile birlikte Afyonkarahisar’da İmam Hatip Lisesi ve İmama Hatip Ortaokulu ve köylerinde cami yaptıran Sultan Ulu ve Hüsnü Ulu’yu Bolvadin’in Kemerkaya Köyü’nde ziyaret ederek hayır dualarını aldılar.

Yaşayan Kadınana'yı Duygulandıran Ziyaret

HACI SULTAN ULU KİMDİR?

Sultan Ulu 1939 Yılında Kemerkaya’da doğdu. 1958 yılında Hüsnü ULU ile evlendi. Bu evlilikten biri kız ikisi erkek üç çocukları oldu. Eşi Almanya’da maden işçisi olarak çalıştığından dolayı uzun süre yurtdışında kaldı. Hüsnü Amca’nın ifadesiyle “Türkiye’yi ve Türk milletini çok sevdiklerinden”  birikimlerini hep Türkiye’ye aktardılar. 1994 yılında yurda dönen Ulu çifti birikimlerini hayırlı işlerde kullanmaya karar verip Afyonkarahisar’da bir İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu yaptırdılar. 

Yaşayan Kadınana'yı Duygulandıran Ziyaret

SADE BİR HAYATI TERCİH ETTİLER

Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Muharrem Günay, “İsteselerdi lüks villalarda oturabilirlerdi, Kadınana olmayı çoktan hak eden Hacı Sultan ablamız ve eşi Hüsnü amcamız servetlerini Allah yolunda harcamayı ve kasabalarında sade bir hayat yaşamayı tercih ettiler” dedi.

Bakmadan Geçme