• Haberler
  • Genel
  • Yaşar’dan Başbakan’a Çetinkaya tepkisi – Kocatepe Gazetesi

Yaşar’dan Başbakan’a Çetinkaya tepkisi – Kocatepe Gazetesi

Başbakan Erdoğan’ın, hakim Ali Çetinkaya isminin Ankara’nın Yenimahalle Belediyesi tarafından parka verilmesi eleştirisine CHP’li Belediye Başkanı Fethi Yaşar tepki gösterdi Yaşar Başbakan’a karşılık verdi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Çorum İskilipli Atıf Hoca’nın idam kararını veren hakim Ali Çetinkaya (Kel Ali) isminin Ankara’nın Yenimahalle Belediyesi tarafından parka veril-mesi eleştirisine CHP’li Belediye Başkanı Fethi Yaşar tepki gösterdi. [&hellip]

Yaşar'dan Başbakan'a Çetinkaya tepkisi

Başbakan Erdoğan’ın, hakim Ali Çetinkaya isminin Ankara’nın Yenimahalle Belediyesi tarafından parka verilmesi eleştirisine CHP’li Belediye Başkanı Fethi Yaşar tepki gösterdi

Yaşar Başbakan’a
karşılık verdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Çorum İskilipli Atıf Hoca’nın idam kararını veren hakim Ali Çetinkaya (Kel Ali) isminin Ankara’nın Yenimahalle Belediyesi tarafından parka veril-mesi eleştirisine CHP’li Belediye Başkanı Fethi Yaşar tepki gösterdi. Çetinkaya’nın okul, park, bulvar, sokak olmak üzere 150 eserde ismi bulunduğunu belirten Başkan Yaşar; “Hatta Afyon’da Çetinkaya Mahallesi bile var. Ben, Ali Çetinkaya İlköğretim Okulu’nda okudum. Madem bu adam katilse, ülkeye zarar verdiyse hükümet neden duruyor? İsmini buralardan kaldırsın. Ali Çetinkaya’yı Kurtuluş Savaşı kahramanlarından biri olarak biliyoruz. Ali Çetinkaya, Atatürk’ün bakanlarından biri. Bugün Atatürk’ün bakanı meydanlarda tartışılıyorsa, sıra Atatürk’e de gelmiş demektir.” dedi. Başbakan R. Tayyip Erdoğan, Çorum’da AK Parti tarafından düzenlenen mitingte, Çorum’lu İskilipli Atıf Hoca’nın idam kararını veren hakim Ali Çetinkaya (Kel Ali) isminin CHP’li Ankara Yenimahalle Belediyesi tarafından parka verilmesini eleştirmişti.
“Art niyet ve ideolojim yok”
Ali Çetinkaya isminin parka verilmesini kararlaştıran CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çetinkaya’nın bugün 150 eserden fazla yerde ismi olduğunu, bu kadar tehlikeli biri ise, hükümet önceliğinin bu yerlerde isminin kaldırılması gerektiğini söyledi. Afyonlu olduğunu ve Ali Çetinkaya İlköğretim Okulu’nda okuduğunu hatırlatan Yaşar, şunları söyledi: “Bize anlatılanlar, annemizin, babamızın söylediği ve bütün Afyonlular’ın bildiği Ali Çetinkaya, Trablusgarp’ta, batı cephesinde, Milli Mücadele’ye katılmış, düşmana karşı savaşmış büyük bir kahramandır. Biz böyle biliyoruz. Atatürk döneminde Afyon milletvekili olarak seçilmiş, bakanlık yapmış, namuslu, dürüst biri olarak biliyoruz. Tarih kitapları böyle yazıyor. Kiracı olduğu evde cesedi çıkacak kadar dürüst bir insan. İstiklal Savaşı’nda düşmana karşı ilk kurşunu atan kişi olarak bilinir. Başbakan’ın dediği gibi İstiklal Mahkemesi üyesi, başkanıymış ben onu bilmiyorum. Ankara’daki Afyonlular Derneği, Ali Çetinkaya’nın isminin bir yere verilmesini istedi, ben de bunu Belediye Meclisi’ne taşıdım. Burda da hiçbir itiraz olmadan olumlu yönde karar verildi. Hepsi bu. Yani burda bir art niyet yok. Bir ideolojim yok.”
“Erdoğan’ın kararları da tartışılacak”
Atatürk’ün bakan olarak atadığı Ali Çetinkaya’nın seçim meydanlarında tartışılmasından rahatsızlık duyduğunu belirten Yenimahelle Belediye Başkanı Fethi Yaşar; “Üzülerek görüyorum ki, siyasetin seviyesi gittikçe düştü. Bugün eğer Atatürk’ün bakanı seçim meydanlarında tartışılıyorsa, sıra Atatürk’e gelmiş demektir. Yaşamım boyunca idamlara karşı çıkmış bir kişiyim. Menderes’in de Deniz Gezmiş’in de idamına karşı çıktım. Savaş dönemi ve sonrasında belli bedeller ödenmiştir. Ali Çetinkaya’nın da bir hatası, kusuru varsa öbür tarafta bunun hesabını verecektir.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban AK Partilidir. Yüz elli noktada Ali Çetinkaya ismi var. Park, bulvar, okul, cadde, sokak, hatta Çetinkaya mahallesi bile var. Başbakan bunun üzerine siyaset yapacağına, madem Ali Çetinkaya bu kadar tehlikeli ve katilse, ülkeye zarar verdiyse, hükümet neden duruyor? ‘Kenan Evren’i yargılıyorum’ diye nutuk atıyorlar, o zaman Ali Çetinkaya’nın ismini buralardan silsinler.” diye konuştu. Ali Çetinkaya’yı bir kahraman olarak bildiklerini, Afyonluların da böyle düşündüğünü kaydeden Fethi Yaşar; “Belki verdiği kararlarda hatalar da yapmış olabilir. Şuan Başbakan Erdoğan’ın verdiği her karar doğru mu? Yarın Başbakan Erdoğan’ın da bugün verdiği birçok kararı tartışılacak.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme