• Haberler
  • Gündem
  • Yaşar Usta Taşhan'dan dükkân verilme sözünü hatırlattı

Yaşar Usta Taşhan'dan dükkân verilme sözünü hatırlattı

Afyonkarahisar'da keçecilik sanatıyla uğraşan 67 yaşındaki Keçe Ustası Yaşar Kocataş, dar bir aralıkta bulunan dükkânında unutulmaya yüz tutan el sanatlarından keçeciliği sürdürmeye çabalıyor.DÜKKÂN YETERSİZ VEARADA KALIYORDoğma büyüme Afyonlu olan Keçe Ustası Yaşar Kocataş, 2015 yılında UNESCO'nun 'Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri' ödülüne layık görüldüğünü hatırlattı. Ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alan Kocataş, [&hellip]

Afyonkarahisar’da keçecilik sanatıyla uğraşan 67 yaşındaki Keçe Ustası Yaşar Kocataş, dar bir aralıkta bulunan dükkânında unutulmaya yüz tutan el sanatlarından keçeciliği sürdürmeye çabalıyor.
DÜKKÂN YETERSİZ VE
ARADA KALIYOR
Doğma büyüme Afyonlu olan Keçe Ustası Yaşar Kocataş, 2015 yılında UNESCO’nun “Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri” ödülüne layık görüldüğünü hatırlattı. Ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Kocataş, “2016 yılında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ödülümüzü aldık. Ancak şöyle bir derdimiz var. Kati surette işlerimizi sergileyecek bir mekânımız yok. Benim dükkânım 3. Noter hizasında çok dar bir aralıkta. Eğer ailem dahi ne olduğunu bilmese korkudan dolayı buraya giremez. Onun için bana bu ecdat mirası el sanatı ürünlere uygun tarihi bir mekandan yer olursa daha iyi teşhirde bulunacağımızı düşünüyorum” dedi.
“VALİMİZİN
SÖZÜ YERİNE
GETİRİLSİN”
Uygun bir mekâna acilen ihtiyaç duyduğunu belirten Kocataş, “Böylece ilimizin tanıtımına da önemli bir katkı olacağı kanaatindeyim. Hem sanatımızı icra edip hem de kaybolmaya yüz tutan bu sanatı birilerine öğretmek için bu sanatla örtüşen bir mekâna ihtiyacım var. Ben 67 yaşındayım. İlelebet bu işi yapacak değilim. Nasip olursa sanatımı mezara götürmektense birilerine öğretmek istiyorum. Önceki dönem Valimiz Aziz Yıldırım sağ olsun dükkâna kadar gelerek ‘Yaşar Usta senin sanat bu aralıkta olmaz. Seni mutlaka Taşhan’dan bir dükkâna yerleştirmek lazım’ diyerek beni Taşhan’dan bir dükkâna yerleştirme sözü vermişti. Ama onun görev ömrü bunu yapmaya yetmedi. Devlette devamlılık esastır. Bu vesile ile bunu hatırlatarak Sayın Valimizin bana verdiği sözün yerine getirilmesini istirham ediyorum” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme