• Haberler
  • Genel
  • Yarşi’den öğrencilere özel sunum – Kocatepe Gazetesi

Yarşi’den öğrencilere özel sunum – Kocatepe Gazetesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı mahalli sanatçısı Afyonkarahisarlı Ömer Yarşi, öğrenciler ve öğretmenlere yöresel türküleri çalarak söyledi. Sunum Gedik Ahmet Paşa İlkokulu bahçesinde yapıldı Kültür ve Turizm Bakanlığı mahalli sanatçısı Ömer Yarşi, Gedik Ahmet Paşa İlkokulu öğrencilerine Afyonkarahisar türkülerinden örnekler sundu. Bakanlığın Afyonkarahisarlı mahalli sanatçısı olarak 74 yaşında olmasına rağmen yoğun bir tempo ile programdan programa [&hellip]

Yarşi'den öğrencilere özel sunum

Kültür ve Turizm Bakanlığı mahalli sanatçısı Afyonkarahisarlı Ömer Yarşi, öğrenciler ve öğretmenlere yöresel türküleri çalarak söyledi. Sunum Gedik Ahmet Paşa İlkokulu bahçesinde yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı mahalli sanatçısı Ömer Yarşi, Gedik Ahmet Paşa İlkokulu öğrencilerine Afyonkarahisar türkülerinden örnekler sundu.
Bakanlığın Afyonkarahisarlı mahalli sanatçısı olarak 74 yaşında olmasına rağmen yoğun bir tempo ile programdan programa koştuğunu söyleyen Ömer Yarşi, tek emelinin unutulmaya yüz tutan Afyonkarahisar’ın folklorunu yeni yetişen kuşaklara aktarmak olduğunu söyledi.
Yöresel kültürü gençliğe aktarmak için işe ilkokullardan başladığını kaydeden Yarşi şöyle konuştu: “Gençliğe yeni yetişen nesle folklorümüzü öğretmek istiyorum. Gelenek göreneklerimizi hatırlatmak, zihinlerde bir tat oluşturmak amacını taşıyorum. Çocuklarımız birşeyi görmeden yetişemezler. Şimdi televizyona adapte olmuş durumdalar. Bizler eskiden düğünlerde, bayramlarda, toplantılarda gayet güzel folklorumuzu icra eder her gün yaşardık. Hem yaşar hemde yaşatırdık. Şimdi bunları yaşatmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan mahalli sanatçı belgesini aldıktan sonra artık her yere yetişmeye çalışarak sazımla sözümle folklorumuzu gençlerimize, çocuklarımıza anlatmaya çalışıyorum. Bunun en güzel örneğini ilkokullardan başlattık. Tüm okullarımıza ilk ve orta dereceli olmak üzere üniversitemizde de sunumlarımız devam edecek. Bu çalışmamız okullar kapanıncaya kadar devam edecek.” Mahalli sanatçı Ömer Yarşi, Perşembe günleri akşam 19.00’da, Cumartesi günleri öğleden sonra saat 15.00’de Afyon’un türkü ve oyunları üzerine gençlik merkezinde çalışmalar yaptığını, ücretsiz yaptığı çalışmalara tüm Afyonkarahisarlıları beklediğini belirtti. Gedik Ahmet Paşa İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri Ömer Yarşi’nin sunumunu dinlediler.

Burcu Aydın

Bakmadan Geçme