Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yarıyıl tatili başladı

Yarıyıl tatili başladı

Afyonkarahisar’da ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören 145 bin 889 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi

2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci dönemi dün sona erdi. Vali Mustafa Tutulmaz, Emirdağ ilçesinde Mithatpaşa Ortaokulu’nda karne dağıtım töreninde öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Afyonkarahisar genelinde 145 bin 889 öğrenci ile 10 bin 462 öğretmen için yarıyıl tatili başlamış oldu.
Karne dağıtım törenine Vali Mustafa Tutulmaz, Kaymakam Vekili Abdüssamed Kılıç, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
TÜRKÇE-İNGİLİZCE SOKAKLARI TAM NOT ALDI
2023 eğitim vizyonu çerçevesinde Emirdağ Belediyesi, Sivil Toplum Örgütleri ve Mithatpaşa Ortaokulu işbirliğiyle oluşturulan Türkçe-İngilizce Sokakları ile Obeziteyle Mücadele Parkurunun açılışlarını gerçekleştiren Vali Tutulmaz, Obeziteyle Mücadele Parkurunu inceleyerek, protokol üyeleriyle birlikte test etti. Okul koridorlarının öğrencilerin eğitimleri ve daha iyi öğrenmeleri için çeşitli materyallerle donatıldığı sokaklar da Vali Tutulmaz ve protokolden tam not aldı. Vali Mustafa Tutulmaz bu örnek uygulama dolayısıyla emeği geçenleri tebrik etti.
“DİNLENİN, EĞLENİN, OKUYUN”
Daha sonra sınıfları ziyaret eden Vali Mustafa Tutulmaz, öğrencilere karnelerini verdi. Öğrencilere tatil süresince bol bol dinlenmelerini, eğlenmelerini tavsiye eden Vali Tutulmaz, öğrencilerden fırsat buldukları anlarda kitap okumalarını istedi.
“HAYIRSEVERLERİMİZ BAĞIŞTA YARIŞIYORLAR”
Vali Mustafa Tutulmaz hayırsever Ali Rıza Kara ve eşi Hava Kara tarafından yaptırılan Ali Rıza ve Hava Kara Anaokulu’nun da açılışını gerçekleştirdi. Açılış programında konuşan ve hayırsever Kara çiftini eğitime yaptıkları yatırımdan, eğitime verdikleri önemden dolayı kutlayan Vali Tutulmaz, “Hayırseverlerimizi doğup büyüdükleri memleketlerine bir şekilde bu hizmeti vermelerinden dolayı da ayrıca tebrik ediyorum. Afyonkarahisar ve özellikle Emirdağlı hemşerilerim eğitime bağış noktasında yarışıyorlar.” dedi.
Öte yandan ikinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat Pazartesi başlayacak. İkinci dönem ara tatili 6-10 Nisan’da yapılacak. 13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran Cuma tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.