• Haberler
  • Genel
  • Yarının Liderleri “Çözüm Sürecini” masaya yatırdı

Yarının Liderleri “Çözüm Sürecini” masaya yatırdı

Türkiye Öğrenci Konseyi, ülke genelinde Yarının Liderleri Proje Ekibinin olduğu üniversitelerde münazara turnuvası düzenliyor. Türkiye Öğrenci Konseyi Yarının Liderleri Afyon Proje Ekibi tarafından düzenlenen “Münazara Yarışması”, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi ÇÖZÜM SÜRECİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ YÖNLERİ TARTIŞILDIBeyaz Güvercinler ve Realistler adlı 2 ekip, “Çözüm Süreci” konulu münazara turnuvasında yarıştılar. Beyaz [&hellip]

Yarının Liderleri "Çözüm Sürecini" masaya yatırdı

Türkiye Öğrenci Konseyi, ülke genelinde Yarının Liderleri Proje Ekibinin olduğu üniversitelerde münazara turnuvası düzenliyor. Türkiye Öğrenci Konseyi Yarının Liderleri Afyon Proje Ekibi tarafından düzenlenen “Münazara Yarışması”, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi

ÇÖZÜM SÜRECİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ YÖNLERİ TARTIŞILDI
Beyaz Güvercinler ve Realistler adlı 2 ekip, “Çözüm Süreci” konulu münazara turnuvasında yarıştılar. Beyaz Güvercinler Grubunda Büşra Yeşim Aslantaş (kaptan), Nurcihan Kılınç, Müesser Yılmaz ve Sefer Murat Arslan yer alırken; Realistler grubu ise Gökhan Toker (kaptan), Ramazan Hüseyin Biçer, Hazel Mihriban Karaca ve Sabiha Ogun’dan oluştu. Çözüm sürecinin olumlu ve olumsuz yönlerini kura yöntemiyle tartışan ekiplerden Beyaz Güvercinler sürecin olumlu yönlerini, Realistler ise olumsuz yönlerini savundular. Yaklaşık 1 saat süren münazarada ilk olarak her grup savunduğu düşünceleri anlattı. Sonrasında ise karşılıklı soru-cevap kısmına geçildi.
BÖLGESEL MÜNAZARA
TURNUVASINA KATILACAKLAR
Moderatörlüğünü Proje Koordinatörü Behlül Beşen ile yine proje ekibinden Mesut Çelik’in yaptığı münazaranın jüri üyeliklerini ise AKÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Selçuk Akçay, Doç. Dr. Yusuf Karaca ve Doç. Dr. Ahmet Kemal Bayram yaptı. Jürinin dikkate aldığı inandırma ve savunma gücü; karşı ekibin görüşlerini eleştirme ve çürütme yeteneği; doğru ve etkili konuşma; zamanı iyi kullanma gibi değerlendirme kriterleri sonucunda Beyaz Güvercinler takımını seçti.
Galip gelen ekip, İl Koordinatörü Behlül Beşen eşliğinde 30 Nisan 2013 Salı günü Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde yapılacak “Bölgesel Münazara Turnuvası”na katılacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme