Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yarım Elma’dan 800 aileye yardım

Yarım Elma’dan 800 aileye yardım

Yarım Elma Dernek Başkanı Erol Öztürk, geçtiğimiz Ramazan ayında, Ramazan Bayramında ve pandemi sürecinde dernek ekibinin 7/24 aralıksız yardım faaliyetinde bulunduğunu kaydetti

 

“Afyonkarahisar’da Yüz Yılın İyilik Hareketi” sloganıyla 15 yıldır ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Erol Öztürk, Ramazan ayı faaliyetlerini ve koronavirüs salgını sürecinde yürüttükleri çalışmaları Kocatepe Gazetesi muhabirine anlattı.
“HASSASİYETİMİZ AFYON’DA
AÇ AÇIK KİMSENİN KALMAMASI”
Geçtiğimiz Ramazan ayında ve pandemi sürecinde sokağa çıkma kısıtlamasının yaşandığı Ramazan Bayramı ve 65 yaş üstü vatandaşlara verilen hizmetler hakkında detaylı bilgiler verdi. Yarım Elma Derneği’nin kimsesizlerin kimi olmak adına kurulan bir dernek olduğunun altını çizen Öztürk, “Malum olduğu üzere ‘Afyonkarahisar’da Yüz Yılın İyilik Hareketi’ olarak da adlandırılmaktadır. Derneğimizin yönetim kurulu üyeleri ve diğer üyelerinin ortak hassasiyeti ‘Afyon’da aç açık kimse kalmasın’ şeklindedir. Biz de bu maksatla derneğimizi kurduk. Şu anda derneğimizde bize kayıtlı ve takibimiz altında olan yaklaşık 800’e yakın insanımız var. Bu insanlarımızın büyük bir çoğunluğu hanımdır. Bu hanımlarımızın büyük bir bölümü duldur. Bir kısmının eşi cezaevinde bir kısmı evli olsa da eşi tarafından terk edilmiş kişilerdir. Dolayısıyla bu hanımlarımızın bakmakla yükümlü oldukları çocuklarını da işin içine kattığımızda ortalama derneğimizin şemsiyesi altında yaklaşık 3 bin kişi barınıyor diyebiliriz.” dedi.
“HER AY ÖZEL BİR GRUBA
YÖNELİK ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR”
Erol Öztürk, hayırsever Afyonluların bize yaptıkları zekât bağışlarını mümkün olduğunca eşit ve adil bir biçimde kişilerin özel ihtiyaçlarını da göz önüne alarak dağıtmaya çalıştıklarını söyledi. Ramazan ayında geleneksel olarak bu tür yardım ve hayırların daha çok arttığını kaydeden Öztürk, “Biz oluşturduğumuz çalışma takvimimiz doğrultusunda üç aylık periyotlar halinde bu insanlarımıza yardımda bulunuyoruz. Örneğin; Ocak ayında dullarımıza yönelik çalışma yürüttük. Mart ayında ise eşi cezaevinde olan grubumuzu değerlendirdik. Üç ay sonra ise engelli olanlarla ilgili çalışma planımız var. Sonrasında da yaşlı ve yatalak olan grup bulunuyor. Yani her aya planladığımız özel bir grup bulunuyor. Biz bu gruplarımıza yardımlarının hazır olduğuna dair mesajları gönderiyoruz.” diye konuştu.
“YARDIMLAR 12 AY
BOYUNCA YAPILIYOR”
Tüm yardımların insan onuruna layık şekilde incitici olmadan yapıldığının altını çizen Öztürk, “İnsanımızı incitmeden tüm yardımlarımızı yapma gayretimiz aralıksız sürmektedir. Biz dernek olarak sadece Ramazan ayında değil bir yıl boyunca 12 aya yardımlarımızı dağıtıyoruz. Ancak gerek mübarek Ramazan ayı gerekse virüs salgını nedeniyle ekibimizle abartısız 7/24 diyebileceğimiz bir mesaimiz oldu. Malum Ramazan bereketli bir aydır. Ramazan ayında ve dışında da her Cuma günü öğleden sonra derneğimize insanlarımız yardım talebinde bulunmaya geliyorlar. Derneğimize bu şekilde başvuru yapanlar kaydı olmayan insanlarımızdır. Onlar başka yerlerden de yardım alabilirler. Ama şunu bilirler ki Yarım Elma Derneği önüne gelen bir hayırsever muhakkak bizlere bir şey dağıtacaktır. Bu algı hâkimdir. Bu durum özellikle Ramazan ayında çok fazlaca yaşanıyor.” şeklinde konuştu.
“VEFA SOSYAL DESTEK GRUBUNA GERÇEKÇİ CİDDİ DESTEK VERİLDİ”
Erol Öztürk, devlet tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubuna kendi sorumluluk sahalarında ciddi ve gerçekçi bir çalışma desteği verdiklerinin altını çizdi. Öztürk şunları söyledi: “Afyonkarahisar Valimiz Mustafa Tutulmaz derneğimizi de bu gruba dâhil etti. Biz zaten yardım götürme ve bu noktada hizmet etmede profesyonel olduğumuzdan fakir fukarayı da iyi bildiğimiz için kendi sahamızda kalan insanlarımıza gereken hizmeti vereceğimizi ifade ederek gerekenleri yaptık. Böylece Vefa Sosyal Destek Grubuna çalışmalarına ciddi ve gerçekçi desteği vermiş olduk. Yaşlılar, dullar, yetimler, diyaliz hastaları, organ nakilli kardeşlerimize hizmet etmenin ihtiyaç duydukları yardımı götürebilmenin memnuniyeti içerisindeyiz.”
“2 BİN 400 GIDA KOLİSİ
322 BİN TL NAKİT PARA DAĞITILDI”
Hayırseverlerin hayırlarını geçtiğimiz Ramazan ayında çok güzel şekilde dağıttıklarını dile getiren Öztürk şöyle konuştu: “Biz bu Ramazan ayında hayırseverlerin hayırlarını en iyi şekilde dağıttığımızı düşünüyoruz. Bayram itibariyle 800 ailemize bakmış olduk. Pandemi sürecinde evinden çıkamayıp Vefa Sosyal Destek Grubundan yardım isteyenlerle birlikte yeni ihtiyaç sahipleri de tespit ettik. Mesela Vefa Sosyal Destek Grubundan küçük tüp talep eden bu tüpü ulaştırdığımızda evinde yiyecek içeceği olmayan insanımızın bu ve başkaca ihtiyaçlarına dokunma fırsatını bulduk. Küçük tüpten hemen sonra gıda kolilerimizi götürdük. Mesela bir evde tek bir çay bardağı var denildi. Derneğimizin zücaciye reyonundan çay bardağından su bardağına porselen yemek takımına kadar ne ihtiyaç varsa giderme gayretinde olduk. Bu Ramazan ayında toplamda 2 bin 400 aileye gıda kolisi yardımının yanı sıra toplamda 322 bin TL nakit para dağıtımında bulunduk.” >> Burcu AYDIN’ın ÖZEL Haberi