Yarım Elma'dan 360 aileye yardım

Afyonkarahisar'ın en büyük yardım kuruluşlarından Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Şubat ayında 360 aileye yardım paketi dağıttı İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlarını sürdüren Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, geçen ay eşi cezaevinde olan ailelere yaptığı yardımın ardından Şubat ayında ise eşi vefat etmiş ya da eşinden ayrı yaşayanlara yardım elini [&hellip]

Yarım Elma’dan 360 aileye yardım

Afyonkarahisar’ın en büyük yardım kuruluşlarından Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Şubat ayında 360 aileye yardım paketi dağıttı

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlarını sürdüren Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, geçen ay eşi cezaevinde olan ailelere yaptığı yardımın ardından Şubat ayında ise eşi vefat etmiş ya da eşinden ayrı yaşayanlara yardım elini uzattı.
Tespit edilen 360 ihtiyaç sahibi aileye yardım paketlerini dağıtan Yarım Elma’nın dağıttığı pakette, kahvaltılık malzemelerden temizlik malzemelerine, kuru bakliyattan et ürünlerine kadar 31 farklı ürün bulunuyor. Her bir adedi 250 TL değerinde olan yardımların Şubat ayındaki toplam değerinin ise 90 bin TL.
YURT DIŞINDAN BİLE YARDIM GELİYOR
Yardım paketlerinin dağıtımına katılarak, çalışmaları yerinde gören Yarım Elma Derneği Başkanı Bekir Demirayak, gıda paketlerinin dağıtımı sırasında ihtiyaç sahibi ailelerle yakından ilgilendi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile yardımlara maddi ve manevi katkı sağlayan tüm hayırseverlere teşekkür eden Demirayak, dağıtılan yardım paketleri için kimsenin kapısını çalmadıklarını ifade etti. Demirayak, “Sadece Afyonkarahisar sınırları içinden değil, il dışından hatta yurtdışından bile hayırsever vatandaşlar yardım malzemesi gönderiyor. Bu da bizleri çok mutlu ediyor. Yardıma destek olan herkese yürekten teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
MART YARDIMI ENGELLİLERE
Yardım çalışmalarında ihtiyaç sahibi aileleri durumlarına göre dört ayrı gruba ayırdıklarını anlatan Yarım Elma Derneği Başkanı Bekir Demirayak, yadımlarda gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Yardımlara ilişkin bilgi veren Demirayak, “Ocak, Mayıs ve Eylül aylarında; eşi cezaevinde olan ailelere, Şubat, Haziran ve Ekim aylarında; eşi vefat etmiş ya da eşinden ayrılmış vatandaşlara, Mart, Temmuz ve Kasım aylarında; engelli ve hasta bireylere, Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında ise ihtiyaç sahibi yetim ve öksüzlere yardım dağıtılıyor. Bu işleyiş doğrultusunda, gelecek ay engelli bireylere ve hasta vatandaşlara yardım eli uzatacak.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme