Yarım Elma, Kurban’da da gönül aldı

Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı’nda kurban eti bağışı kabul etti. Dernek’e Kurban Bayramı’nda bin 320 kilogram kurban eti bağışlandı Afyonkarahisarlı hayırseverler tarafından kurulan ve yaşatılan Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, faaliyetlerini Kurban Bayramı’nda da sürdürdü. Yarım Elma Derneği Müdürü Erman Kaya, 'Yarım Elma Yardımlaşma Derneği olarak her yıl olduğu [&hellip]

Yarım Elma, Kurban'da da gönül aldı

Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı’nda kurban eti bağışı kabul etti. Dernek’e Kurban Bayramı’nda bin 320 kilogram kurban eti bağışlandı

Afyonkarahisarlı hayırseverler tarafından kurulan ve yaşatılan Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, faaliyetlerini Kurban Bayramı’nda da sürdürdü. Yarım Elma Derneği Müdürü Erman Kaya, “Yarım Elma Yardımlaşma Derneği olarak her yıl olduğu gibi bu sene de kurban eti bağışı kabul ettik. Bayram öncesinde gazetelerde ve televizyonlarda ilanlar verdik. Toplamış olduğumuz etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtacağımıza dair kurban kesecek vatandaşlarımıza bir aracı olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere et bağışı aldık. Bizim açımızdan çok verimliydi. Bayram boyunca derneğimiz açıktı. Hayırsever vatandaşlarımızın çoğu kendileri getirdiler etlerini” dedi.
65 hayırsever kurban eti bağışladı
Kaya, “Toplam 65 hayırsever, kurban eti bağışında bulundu. Bin 320 kilo et toplandı. Bunları biz şoklayarak 2’şer kilogramlık paketlere koyduk. Bizim 20 tonluk soğuk hava depomuz var. Toplam 650 küsur aile yararlanacak. Adak kurbanları, zekat için et gönderenler, tavuk gönderenler var. Bunları da ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Bayram bizim için verimliydi. Sadece Kurban Bayramı’nda değil her zaman et bağışı alıyoruz” diye konuştu.
Her bayram yeni kıyafet
Her bayram kendilerine üye ailelerin tüm fertlerini baştan aşağı yeni kıyafetlerle donattıklarını aktaran Kaya, Dernek’in yaptığı yardımlarının barkod usülüyle yapıldığıı, böyle bağış sahiplerinin de bağışının hangi vatandaş tarafından kullanıldığını takip edebildiğini belirtti. Kaya, hayırseverlerin gönül rahatlığıyla Yarım Elma Derneği’ne bağış yapabileceklerini vurguladı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme