• Haberler
  • Genel
  • Yarım Elma Derneği yeni yerinde hizmetlerini sürdürüyor

Yarım Elma Derneği yeni yerinde hizmetlerini sürdürüyor

Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği eski Dumlupınar İlköğretim Okulu binasında hizmetlerini sürdürüyor. Dernek Başkanı Erol Öztürk, düzenlediği basın toplantısında yeni düzen hakkında bilgiler verdi   Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Öztürk ile Dernek Müdürü Seydi Yılmaz derneğin yeni hizmet binasında dün öğleden sonra basın toplantısı düzenledi. Alimoğlu ailesine [&hellip]

Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği eski Dumlupınar İlköğretim Okulu binasında hizmetlerini sürdürüyor. Dernek Başkanı Erol Öztürk, düzenlediği basın toplantısında yeni düzen hakkında bilgiler verdi

Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Öztürk ile Dernek Müdürü Seydi Yılmaz derneğin yeni hizmet binasında dün öğleden sonra basın toplantısı düzenledi. Alimoğlu ailesine ait olan eski Hacı Paşa Hamamı’nda dernek faaliyetleri 16 yıldır yürütülürken bundan böyle dernek hizmet binası eski Dumlupınar İlkokulu binasında faaliyetlerini sürdürecek.
“YARIM ELMA ESKİ DUMLUPINAR OKULU BİNASINDA HİZMET VERECEK”
Dernek Başkanı Erol Öztürk, Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Afyonkarahisar’a 16 yıldır hizmet verdiğini söyledi. Bu dönem içerisinde “Kimsesizlerin kimi” olmak için yola çıkan bir avuç hayırseverle dernek hizmetlerinin sürdürüldüğünü belirten Öztürk, “16 yılın sonunda derneğin kullandığı Alimoğlu ailesine ait Hacı Paşa Hamamının yıkılıp yeniden yapılması planı üzerine dernek hizmet binası olarak kullandığımız ve ihtiyaç maddeleri depomuzu boşaltmaya karar verdik. Yer arayışı sonucu eskiden Dumlupınar İlkokulu olarak hizmet veren daha sonra Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in, İGM Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban’ın destekleriyle İl Genel Meclisi’nden bu bina derneğimiz kullanımına 15 yıl süreyle tahsis edilmiştir. İnşallah bundan böyle hizmetlerimizi burada sürdüreceğiz.” dedi.
“DERNEĞE VERİLEN
DEĞER VE ÖNEM ORTADA”
Erol Öztürk, Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine verilen değer ve önemden dolayı Vali Gökmen Çiçek, İGM Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy’a teşekkür etti. Öztürk, “16 yıl boyunca dernek hizmet binası ve depo olarak kullandığımız Alimoğlu Hamamı binasını derneğimiz hizmetine tahsis eden Alimoğlu ailesine, Allah’a kavuşmuş olan Alimoğlu ailesi üyeleri ile derneğe katkısı olanlara Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Geride kalanlara sağlık ve afiyetler diliyorum.” diye konuştu.
“YENİ HİZMET BİNASINA
BAKIM TEMİZLİK YAPILACAK”
Derneğin yeni hizmet binasının Cumhuriyet yıllarının ilk dönem eserlerinden olduğunu belirten Öztürk şöyle konuştu: “Binanın dokunulmaz özellikleri vardır. Biz dernek olarak binada herhangi bir yıkma veya duvar açma gibi düşünceye sahip değiliz. Sadece elektrik, su tesisatlarının bakımı, boya, sıva ve tamirat yaptıracağız. Binayı teslim alalı 15 gün oldu inşallah en kısa sürede hizmetlerimizi burada sürdüreceğiz.”
“GIDA DAĞITIMI ARKA BAHÇEDEN YAPILACAK”
Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yeni hizmet noktası işleyişi hakkında bilgi veren Erol Öztürk şunları kaydetti: “Biz gıda yardımlarımızı yeni hizmet binamızın ana giriş kapısından değil, arka bahçemizden dağıtacağız. Yeni hizmet binamızın kot farklı iki bahçesi vardır. Dağıtımları arka bahçeden yapacağız ki malumdur Afyonkarahisar Valilik binası yan komşumuz olduğu için araç ve yaya trafiğini engelleyici ya da sıkıştırıcı bir durum oluşmayacaktır. AKÜ’lü araç kullanan ya da koltuk değnekleri kullanmak durumunda olan engellilerimize de hizmet sağladığımız için onlara da kolay olacak hizmet biçimini benimsiyoruz.”
“YENİ ALANDA BAHÇE AVANTAJI VAR”
Boşaltacakları dernek binasının yaklaşık bin metrekare yüzölçümüne sahip olduğunu belirten Öztürk, yeni kullanım alanının ise 750 metrekare olduğunu ifade etti. Öztürk sözlerine şöyle devam etti: “Yeni hizmet alanımız bizi dernek olarak idarece edecektir. Yeni mekânımızda bahçe avantajımız vardır. Depolama alanıyla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Eskişehir Anıtlar Yüksek Kuruluna projemizi hazırlayıp sunacağız. Bu konuda Afyonkarahisar Belediyemiz bize yardımcı olacak. Kuruldan gelecek rapor doğrultusunda arka bahçeye ön büro yapmayı düşünüyoruz.”
“DÖRT PERSONELLE HİZMET YÜRÜTÜLÜYOR”
Dernek Müdürü Seydi Yılmaz yeni binada her geçen gün yardım sayısının artmasıyla birlikte iş gücü ihtiyacının da arttığını dile getirdi. Şu anda hizmetleri 4 personelle yürüttüklerini ifade eden Yılmaz, “Şu anda dört personelimizle hizmetlerimizi yürütüyoruz. Sayı on personele de çıksa çalışmalarımızda yine yeterli olmayacaktır. Derneğimiz zekât anlamında nakit para kabul ettiği için akaryakıt ve işçi giderlerine dikkat edilmektedir. Şu anda bin ihtiyaç sahibi aileye hizmet veriyoruz. Bin rakamını 4’le çarptığımızda 4 bin kişiye hizmet vermiş oluyoruz.” dedi.
“ÇALIŞANLAR FEDAKÂRCA HİZMET VERİYOR”
Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kurucuları arasında yer alan Erol Öztürk, dernek kurulduğunda 500 ihtiyaç sahibi aile bulunduğunu, Afyonkarahisar Belediyesi desteğiyle 10 kişinin dernekte çalıştığı dönem olduğunu söyledi. Yardım verilen aile sayısının şu anda bine ulaştığını belirten Öztürk, “Artan iş yüküne rağmen 4 çalışanımız özveriyle mesai yapmaktadır. Hizmet yelpazemiz çok gelişti. Derneğimiz sadece gıda dağıtmıyor. Sağlık hizmetleri veriyoruz. Kullanılmış ev eşyalarını alıp ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Evlenecek çiftlerin beyaz eşyalarını alıyoruz. Bu anlamda taşıma işlerimiz çok oluyor. Mesela kişi mobilyasını yenileyecekse eski eşyalarını ihtiyaç sahiplerine verilmesi için bizden alınmasını talep ediyor. Bu anlamda bize zaman bile tanınmadığı anlar oluyor. İşte bu noktada fedakârca çalışan arkadaşlarımıza bu vesileyle canı gönülden teşekkür ediyorum. Zekât paralarını personel istihdamında kullanmak istemiyoruz. Afyonkarahisar’da açıkçası gönüllü bulamıyor bu manada komşu il Konya’ya imreniyorum. Açıkçası derneğimizde hanım üyemizde yok. Birkaç hanım üyemiz olsa bir hanım kolu kuralım düşüncesi de ortaya çıkacak.” diye konuştu.
Toplantı basın mensuplarına yeni hizmet binasının arka bahçesinin gezdirilmesiyle sona erdi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme