Yarı yıl tatili verimli geçmeli

Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi Çocuk Gelişim Uzmanı Nagehan Karataş, yarı yıl tatilinde ailelere ve çocuklara önerilerde bulundu. Karataş, öğrencilerin yarı yıl tatilini en verimli şekilde değerlendirmeleri gerektiğini burada sorumluluğun ailelere ait olduğunu söyledi Yarı yıl tatilinin başlamasıyla çocukların evlerine karnelerini götürürken farklı ruh haliyle döndüklerini belirten Çocuk Gelişim Uzmanı Nagehan Karataş, kimi karnelerin [&hellip]

Yarı yıl tatili verimli geçmeli

Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi Çocuk Gelişim Uzmanı Nagehan Karataş, yarı yıl tatilinde ailelere ve çocuklara önerilerde bulundu. Karataş, öğrencilerin yarı yıl tatilini en verimli şekilde değerlendirmeleri gerektiğini burada sorumluluğun ailelere ait olduğunu söyledi

Yarı yıl tatilinin başlamasıyla çocukların evlerine karnelerini götürürken farklı ruh haliyle döndüklerini belirten Çocuk Gelişim Uzmanı Nagehan Karataş, kimi karnelerin sevince kimi karnelerinde stres ve sonuçların doğuracağı kaygı eşliğinde saklanma, utanç, korku duygularını yaşattığını dile getirdi.
BASKILARDAN UZAK DURULMALI
Nagehan Karataş, öğrencinin verimli olmadığı dersler hakkında ailesiyle konuşup, başarısızlığın nedenlerini birlikte tespit etmenin çocuğu rahatlatırken, ailesi ile iletişim ve paylaşımını destekleyeceğine dikkat çekti. Karataş; “Dikkat edilmesi gereken nokta, çocuğa sürekli ders çalışması gerektiği yönünde baskı yapılmamasıdır. Çocuğu suçlamak, aşağılamak ve cezalandırmak olumlu sonuçlar vermediği gibi çocuğun ileriye dönük motivasyonunu da yok ederek ileriki öğrenmelere de ket vurabilir.” dedi.
ÇALIŞMA BİRLİKTE PROGRAMLANMALI
Çocukla kurulacak sağlıklı iletişim, etkili dinleme ve paylaşımın şikayet edilen birçok iletişim sorunlarını ortadan kaldırdğına değinen Çocuk Gelişim Uzmanı Nagehan Karataş, çocukların eleştirilmekten çok anlaşılmak ve kabullenilmek istendiğini belirtti. Karataş; “Anne babalar çocuklarına başarabilme gücünün kendisinde olduğunu ve disiplinli bir çalışmayla performansını istenilen seviyeye getirebileceğini ve bu yönde kendisine her zaman destek olunacağı anlatmalıdırlar. Birlikte yapılacak yazılı bir çalışma programı içinde zayıf derslerin tekrarını genel başlıklarıyla anlatın ve bununla ilgili alıştırmalar yapın. Bu program içerisinde sadece ders olmasın. Onun eğlenebileceği, güzel vakit geçireceği etkinlikler de bulunsun.” ifadelerini kullandı.
SÜRECİN KALİTESİ
AİLELERE BAĞLI
Öğrencilerin yarı yıl tatilini verimli geçirmeleri gerektiğini kaydeden Çocuk Gelişim Uzmanı Nagehan Karataş sözlerine şöyle devam etti: “Tatilde amaç; bu süreci hiçbir şey yapmadan geçirmek değildir. Bilakis bu süreci öğrencilerin kendilerini yenilemelerine ve bir dahaki döneme dinlenmiş, motivasyonu yüksek olarak başlamaları için bir ön hazırlık süreci olarak görmek daha doğru olur. Yeni döneme hazır olmalarını sağlayacak planlamanın yapılması da dikkate alınmalı. Bu süreçten öğrencilerin en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamak ise ailelere düşüyor.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme