Yarı olimpik havuz hizmete sunulacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Prof. Dr. İsa Sağbaş 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle medya mensuplarına AKÜ Sosyal Tesislerinde dün sabah kahvaltı verdi.BASIN DEMOKRASİYE KATKI SAĞLADITüm medya çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlayan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Prof. Dr. İsa Sağbaş 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle medya mensuplarına AKÜ Sosyal Tesislerinde dün sabah kahvaltı verdi.
BASIN DEMOKRASİYE KATKI SAĞLADI
Tüm medya çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlayan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel değer sayan, halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşlarının demokrasinin güçlenmesinde önemli bir role sahip olduğunu söyledi. 24 Temmuz 1908’de Türk basını üzerindeki sansürün kaldırılmasıyla, Türk toplumunun gelişmesinde ve ilerlemesinde önemli mesafeler kat edildiğini belirten Solak, “Demokratik ve çoğulcu yapının gelişmesi sağlanmıştır. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamış ve sansür, ağır suçlardan biri sayılmıştır. Bu nedenle 24 Temmuz Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır” dedi.
15 TEMMUZ’DA ÖNEMLİ SINAV VERİLDİ
Tüm basın kuruluşlarının 15 Temmuz darbe girişimi sırasında önemli bir sınav verdiğini söyleyen Solak, “Basın kuruluşlarının toplum üzerindeki önemli etkileri 15 Temmuz darbe girişimi sırasında görüldü. Malum olduğu üzere basın; meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir. Basınımız bu gücünü 2 yıl önce FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi karşısında da göstererek çok önemli bir sınav vermiştir” diye konuştu.
AKÜ TÜM BASINA
EŞİT MESAFEDE
AKÜ’nün basın kuruluşlarına karşı tarafsız bir duruş sergilediğini ifade eden Solak, “AKÜ yönetimi olarak bizlerin tüm basın kuruluşlarına karşı eşit mesafede ve tarafsız olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Üniversitemizin kapıları tüm bilimsel, kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif etkinliklerimizde basınımıza geçmişte olduğu gibi bundan sonra da her zaman sonuna kadar açık olacaktır. Yine basın bültenlerimiz aracılığıyla da faaliyetlerimizi ve çalışmalarımızı sizlere ve kamuoyuna iletme gayretindeyiz. Yeni dönemde ilimizin uydudan yayın yapan tek televizyon kanalı Kanal 3 ile çeşitli konularda ortak bir çalışmayı başlattığımızı da bu vesile ile duyurmaktan memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. İlimizdeki tüm basın yayın kuruluşlarımızın, kamu yararını ilgilendiren konularda halkımızı doğru bilgilendirmede, kamuoyu oluşturmada, alınan tedbirlerin, getirilen yeniliklerin kamuoyuna yansıtılmasında gösterdiği duyarlılığın takdirle karşılandığını ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
EKSİKLER SÜRATLE GİDERİLİYOR
AKÜ bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversite yönetimi olarak 2018 yılı sonunda yarı olimpik havuzu hizmete sunacaklarını açıkladı. Geçtiğimiz yıllarda ilçelerdeki Meslek Yüksek Okulların tüm ihtiyaçlarını gidermek üzere bir program başlattıklarını belirten Solak, “Son 5 yıl içinde Sandıklı’dan başlayarak Bolvadin’i, Çay’ı, Sultandağı’nı bitirdik. Bu yıl da Emirdağ Meslek Yüksekokulu tepeden tırnağa kampüsleşiyor. Yine Bayat Meslek Yüksekokulumuz ile İscehisar’ımızın da ihtiyaçlarını da 13 Eylül’e kadar tamamlamış olacağız. Atatürk Kongre Merkezimizi yeni yüzüyle 15 Eylül’e kadar tamamlamak ve hizmete sunmak istiyoruz. Yine Dazkırı’da Belediye’nin bize tahsis ettiği arazi eğitim binası olarak tadilatı Belediye tarafından tamamlanıyor. Yine üniversitemiz AKÜSEM adı altında sertifika programları, kursları yapacağımız merkezde hem bölgesel hem de ulusal bazda sertifikasyon programlarını başlattık. Şuan da 2 kurs devam ediyor” ifadelerini kullandı.
DİŞ HEKİMLİĞİNE
82 ÖĞRENCİ ALINACAK
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi eksikliklerinin de hızla giderildiğini kaydeden Solak şöyle konuştu: “Tedviren Rektörlük görevini yürüttüğümüz Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinde yapılan çalışmalar kapsamında yeni üniversitemiz için bin 800 kişilik yemekhane ihalesi yaptık. Emirdağlı hayırseverimiz Özcan Halaç Bey bir hasta misafirhanesinin inşaatını üstlendi. Arazi tahsis edildikten sonra 8 ay içinde 65 odalı 135 yatak kapasiteli bir hasta ve yakını misafirhanesi tamamlanmış olacak. Diş Hekimliği Fakültemize ise bu yıl ilk defa 82 öğrenci alınacak. Önümüzdeki yıl ise Eczacılık Fakültesi için geçerli bir durum bu. Bu yıl için AKÜ’ye 8 bin 300 dolaylarında, AFSÜ’ye ise bin 500 kontenjan verilmiş durumda.”
Program kapsamında; Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Şerife Münire Burcu ve Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı. Kahvaltı programına; Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, BYEM Şerife Münire Burcu, BİK Müdürü Selami Çalışkan, Afyon Basın Yayın Derneği Başkanı Hacı Hakkı Özsoy, gazete sahipleri, televizyon kanalı yönetici ve çalışanları katıldılar. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme