Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yargılamayı etkilemek suçtur!

Yargılamayı  etkilemek suçtur!

Örgüt üyeliği iddiasıyla yargılanan bir sanığın dosyasında bulunan iki tanığı telefonla arayarak duruşmada verecekleri ifade hakkında telkinde bulunduğu tespit edildi. Mahkeme Başkanı önce tanıkları aradığını inkâr eden sanığa, “Niye dosyadaki tanıkları aradınız? Soruyu ilk sorduğumda hayır dediniz. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenisiniz. Bu yaptığınız inanç noktasında günah, yasal olarak da yargılamayı etkileme anlamında ayrı bir suçtur” vurgusunda bulundu

 

Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Örgüte Bilerek İsteyerek Yardım Etme, Özel Belgede Sahtecilik, Dolandırıcılık suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan 19 sanığın duruşmaları görüldü.
19 SANIKTAN 7’Sİ TUTUKLU
Nadide Zencir, Davut Karaçınar, Selahattin Koşar, Şaziye Uysal, Veli Sarık, Barış Berke, Arif Kaplan, Osman Temel, Esra Tuzluca, Gamze Tuş, Hüseyin Özdemir, Abdullah Baştulan tutuksuz yargılandı. Ülfet Havacık, Teslime Kaya, Cihan Tuş, Ersoy Sancak, Hatice Savruk, Mevlüt Çelik, Mesut Çavlan’ın yargılamaları tutuklu halde gerçekleştirildi.
1 TAHLİYE KARARI
Duruşmaya tutuklu olduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan, örgüt üyeliği iddiasıyla yargılanan Teslime Kaya tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak yurt dışı çıkış yasaklı adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Sanığın duruşması HTS kaydındaki eksiklerin giderilmesi için Ocak ayı sonunda görülecek.
“DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENİYİM, SUÇSUZUM”
Silahlı Terör Örgütüne Üyelik suç isnadıyla yargılanan önceki duruşmada avukatı olmadığı için savunması alınmayan sanık Hüseyin Özdemir dün görülen duruşmasında savunma yaptı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak üzerine atılı suçu kabul etmediğini belirten Özdemir, “Ben Din Kültürü Öğretmeniyim. Dönemin Valisinden dönemin Ağır Ceza Mahkemesi Reisinin kızına kadar pek çok öğrenciye rehberlik ettim. Sendikaya üyeliğim anayasal haklarımın korunması içindi. Aktif Eğitim Sen’den önce Türk Eğitim Sen’e üyeydim. Reklam şirketinde çalışmam da yargılamam kapsamında değerlendiriliyor.” dedi.
OTEL TOPLANTISINA KATILIMIM KAPLICA İÇİN
Mahkeme Başkanı sanık Hüseyin Özdemir’e adliye önünde yapılan Zaman Gazetesi yöneticilerinin gözaltına alınmalarını protesto amaçlı eyleme neden katıldığını sordu. Özdemir, soruyu “Merak saiki ile geçerken uğradım” şeklinde cevaplandırdı. Özdemir, dini sohbet adı verilen örgütsel toplantılara katılmadığını, örgütün strateji belirleme amaçlı termal otellerde düzenlediği toplantılara kaplıca ihtiyacı için katıldığını savunmasına ekledi.
SANIK, TANIKLARI ARADIĞINI ÖNCE İNKÂR ETTİ
Örgüt hiyerarşisinde “imam” konumunda olan kişilerle görüşme kayıtları tespit edilen Hüseyin Özdemir’e Mahkeme Başkanı, “Duruşmaya çıkmadan önce dosyanızda bulunan tanıkları telefonla aradınız mı?” diye sordu. Özdemir soruyu ilk etapta “Hayır” diye cevaplandırdı. Mahkeme Başkanı sorusunu “Emin misiniz?” diye tekrarladı. Celse arasında dosya tanıklarından İ.Ş’nin Mahkeme Kalemini arayarak mübaşire “Sanığa niye telefon numaram veriliyor? Duruşmada vereceğim ifade ile ilgili bana telkinde bulunuyor” ifadesi üzerine tutanak tutulduğunu aktaran Mahkeme Başkanı, “Niye dosyadaki tanıkları aradınız? Soruyu ilk sorduğumda hayır dediniz. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenisiniz. Bu yaptığınız inanç noktasında günah, yasal olarak da yargılamayı etkileme anlamında ayrı bir suçtur.” vurgusunda bulundu. Mahkeme huzurunda tanık olarak dinlenilen M.K sanık Özdemir’le Bilgi Evi’nde tanıştıklarını ancak sanığın örgütsel bir faaliyetine tanık olmadığını anlattı. Mahkeme Başkanı tanığa “Sanık sizi duruşmaya çıkmadan aradı mı?” sorusunu sordu. Tanık M.K soruyu “Evet aradı.” diye cevaplandırdı. Mahkeme Başkanı tanığa “Cevabınız ne oldu?” diye sordu. M.K, “Müsait olmadığımı söyleyerek görüşmedim.” dedi. Bir diğer tanık G.B duruşmada verdiği ifade de sanığın kendisini duruşma öncesi aramadığını belirtti. G.B sanığı fotoğraftan teşhis ettiğini kaydetti. Gelecek duruşmada tanık H.Ç dinlenilecek. Mahkemeden Hüseyin Özdemir’in haftada iki gün imza atması şeklinde adli kontrol tedbir kararı çıktı. Sanığın duruşması Ocak ayı sonuna ertelendi. Diğer sanıkların duruşmaları da ileri tarihlerde görülecek.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi