'Yargıdaki sorunların çözümü için irade var'

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, yargı reformu çalışmalarının paydaşı olduklarını belirterek, “Elbette yargının sorunları var ama bu yargı sorunlarının çözümünde hem devletimizde hem de hükümetimizde çözüm iradesi var” dedi   Yargıtay Başkanlar Kurulu Toplantısı’na için Afyonkarahisar'a gelen Akarca, gazetecilerin sorularını cevapladı. “YARGI REFORMU ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR” Yardı Reformu ile ilgilide görüş alışverişi yapılıp yapılmayacağı konusunda sorulan [&hellip]

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, yargı reformu çalışmalarının paydaşı olduklarını belirterek, “Elbette yargının sorunları var ama bu yargı sorunlarının çözümünde hem devletimizde hem de hükümetimizde çözüm iradesi var” dedi

Yargıtay Başkanlar Kurulu Toplantısı’na için Afyonkarahisar’a gelen Akarca, gazetecilerin sorularını cevapladı.
“YARGI REFORMU ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”
Yardı Reformu ile ilgilide görüş alışverişi yapılıp yapılmayacağı konusunda sorulan soruya cevap veren Akarca, “Adalet Bakanlığımız, Yargı reformu çalışmalarına devam etmektedir. Bunun en önemli paydaşlarından biriside Yargıtay’dır. Yargıtay da, Yargı Reformu’na uygun olarak süreçlere devam etmektedir. 46 daireli Yargıtay’dan, 24 daireli Yargıtay’a geçiş yapılmış durumdadır. Yargıtay’daki iş yükü her geçen gün biraz daha azalmaktadır İstinaf Mahkemeleri’nin devreye geçmesiyle. Elbette yargının sorunları var ve bu sorunların çözümü noktasında hem devletimiz hem hükümetimiz hem de bizde çözüm iradesi var. Bu irada içerisinde gerekli tüm çabayı bütün meslektaşlarımız ile yerine getirme gayreti içerisindeyiz.” dedi.
“YAPAY ZEKAYA DAYALI SÜREÇ BAŞLADI”
Yargıtay’da yapay zekaya dayalı bir uygulama süreci başladığını söyleyen Akarca, “Yargıtay’da güncel içtihatların vatandaşlarımız ve avukatların yakından takibi için yapay zekaya dayalı bir süreci başlatmış bulunuyoruz ve ihale süreci tamamlanmak üzere. Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Konseyi ile yürüttüğümüz ‘Yargıtay’ın Kapasitesinin Güçlendirilmesi’ projesi kapsamında, onların desteği ile bu çalışmaları yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“YARGININ SORUNLARINI CUMHURBAŞKANIMIZ’A İLETTİK”
Yargı mensuplarının sorunlarının bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletme şansı bulduklarını aktaran Akarca, “Elbette yargı mensuplarının sorunlarınız çözümü tartışılmaktadır. Dün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde geleneksel olarak yüksek yargı başkanları, yürütme başkanı ve yasama organı başkanı olarak hepimizi Külliye’ye davet ettiler. Yargının sorunlarını Cumhurbaşkanımız’a, devletin en yüksek makamına iletme fırsatı bulduk. Çok geniş kapsamlı, verimli ve çok yararlı bir toplantı gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim” dedi.
Akarca Afyonkarahisar’daki temaslarının iki gün süreceğini ifade etti.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme