• Haberler
  • Genel
  • “Yargı sistemi iflasın eşiğinde” – Kocatepe Gazetesi

“Yargı sistemi iflasın eşiğinde” – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerinin ardından yargının iflas noktasına geldiğini söyledi Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Görgöz, � yılında yapılan Anayasa Değişikliği ve ardından gerçekleştirilen referandumda kabul edilen düzenlemelerle yeniden yapılandırılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu [&hellip]

"Yargı sistemi iflasın eşiğinde"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerinin ardından yargının iflas noktasına geldiğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Görgöz, “2010 yılında yapılan Anayasa Değişikliği ve ardından gerçekleştirilen referandumda kabul edilen düzenlemelerle yeniden yapılandırılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile Yüksek Yargı Organlarındaki düzenlemeler sonrasında yargının siyasallaştırılması süreci 12 Ekim’deki HSYK seçimleri ile radikal bir dönüm noktasına gelmiştir” dedi.
ATAMALARDA
KİLİTLENMELER YAŞANABİLİR
Görgöz, HSYK ile ilgili şu tespitleri yaptı:
“Yargıda Birlik Platformu’nun adli yargıdan seçilen 7 üyenin tamamını kazanmış olması, yargı çevrelerinde dile getirilen tespitlere göre, bunu tamamıyla AKP’nin zaferi haline getirmiyor. YBP’nin adli yargıdan seçilen 7 üyesinden 3’ü ülkücü, 1’i sosyal demokrat, 1’i Alevi, 2’si AKP’nin adayı.
Dolayısıyla, önümüzdeki dönemde bazı kritik davalarda, bu davalara yönelik hakim-savcı tayinlerinde, HSYK’da kilitlenmeler yaşanabilir.
İktidarın da bu tablodan pek mutlu olmadığı anlaşılıyor ki, Adalet Bakanı HSYK üyeliklerinin seçimle belirlenmesine alternatif bir formül arayışı içinde olduklarını söylemesi de bunun işareti. Aralık ayından bu yana üç kez değişiklik yapılan HSYK yasasının yakın gelecekte bir kez daha veya birkaç kez daha değiştirilmesinin düşünüldüğü anlaşılıyor. Tıpkı eğitim gibi, yargı sistemiyle, mekanizmasıyla, sistemin içinde olan yargıç ve savcılarla bu kadar sık ve yoğun şekilde uğraşmak sistemin iflasını beraberinde getirir. AKP iktidarında da artık bu gelinen aşamada pek çok kurumda olduğu gibi, ülkenin teminatları arasında ilk sıralarda yer alan yargı sistemi de iflasın eşiğine getirilmiş durumdadır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme