Yardımlarda suiistimal teknoloji ile giderildi

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nı ziyaret etti Vakıf Müdürü Süleyman Arı'dan SYDV'nin Afyonkarahisar'da yürüttüğü çalışmalar konusunda bilgiler alan Ürün, sosyal yardımlaşma vakıflarının devletin muhtaç durumda olanları ulaşabilmesi adına önemli bir görev ifa ettiğini söyledi. Ürün, Afyonkarahisar SYDV'nin de insan kaynakları ve teknolojik alt yapısıyla yardıma muhtaç [&hellip]

Yardımlarda suiistimal teknoloji ile giderildi

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nı ziyaret etti

Vakıf Müdürü Süleyman Arı’dan SYDV’nin Afyonkarahisar’da yürüttüğü çalışmalar konusunda bilgiler alan Ürün, sosyal yardımlaşma vakıflarının devletin muhtaç durumda olanları ulaşabilmesi adına önemli bir görev ifa ettiğini söyledi. Ürün, Afyonkarahisar SYDV’nin de insan kaynakları ve teknolojik alt yapısıyla yardıma muhtaç vatandaşlara devletin şefkat elinin uzanmasına vesile olduğunu ifade etti.
Ürün, görüşmede muhtaç vatandaşların barınması için SYDV’ye yaptırılan TOKİ sosyal konutlarında yaşanan ısınma sorunları başta olmak üzere vatandaşlarla yaptığı görüşmede yaşanan problemleri Arı’ya iletti.
SYDV Müdürü Süleyman Arı ise görüşmede vakıf olarak yardıma muhtaç olanların doğru bir biçimde tespit edilebilmesi için çaba harcadıklarını söyledi. Arı, “SYDV olarak bir yılda 18 bin kişinin gelir tespit araştırmasını yaptık. SYDV olarak yardıma muhtaç olanlara ayni veya nakdi yardımın yanı sıra çalışabilecek durumda olanlara İŞKUR vasıtasıyla iş bulmak için de gayret gösteriyoruz” dedi.
Arı tüm Türkiye’deki SYDV’lerin internet ağı ile birbirine bağlı olduğunu belirterek bu sistemin başlaması ile bazı kişilerin vakıfları suiistimal etmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Arı, “Örneğin Ağrı’da SYDV’den yardım alıp, birkaç gün sonra otobüsle Afyonkarahisar’a gelen biri bizden yardım istediğinde kimlik numarasından Türkiye’nin neresinde olursa olsun şimdiye kadar ne yardımı almış görebiliyoruz. Bu uygulama da suiistimallerin engellenmesi adına çok önemli bir gelişmedir” diye konuştu.
Arı, Afyonkarahisar’da bin 500’e yakın mültecinin de yaşadığını belirterek, SYDV olarak onlara da yardım ulaştırdıklarını söyledi. SYDV’nin mültecilerin ayakta sağlık giderlerini karşıladığını ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde kaldıkları evlerde eşya olmayan mültecilere eşya yardımı yapıldığını da sözlerine ekledi.
Yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından Vakıf personeli Ürün ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Görüşmeye Ürün’ün yanı sıra AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve Başkan Yardımcısı Mehmet Kırker de katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme