• Haberler
  • Gündem
  • Yardım tırları dualarla uğurlandı – Kocatepe Gazetesi

Yardım tırları dualarla uğurlandı – Kocatepe Gazetesi

Platform adına konuşan İHH İl Temsilcisi Ahmet Ertürk, Afyonkarahisar’da sayısı 20’yi aşan sivil toplum örgütü olarak bir ay içerisinde dokuz, on ve onbirinci yardım tırlarını Suriye ve Bayırbucak Türkmenlerine gönderdiklerini söyledi.MÜSLÜMAN KARDEŞİNİTEHLİKEDE BIRAKMAZ!Söz konusu yardımların İHH’nın Reyhanlı’da ki yardım toplama merkezine gönderilerek oradan gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirten Ahmet Ertürk “Bizler tüm müminler kardeştir ayetini, [&hellip]

Platform adına konuşan İHH İl Temsilcisi Ahmet Ertürk, Afyonkarahisar’da sayısı 20’yi aşan sivil toplum örgütü olarak bir ay içerisinde dokuz, on ve onbirinci yardım tırlarını Suriye ve Bayırbucak Türkmenlerine gönderdiklerini söyledi.
MÜSLÜMAN KARDEŞİNİ
TEHLİKEDE BIRAKMAZ!
Söz konusu yardımların İHH’nın Reyhanlı’da ki yardım toplama merkezine gönderilerek oradan gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirten Ahmet Ertürk; “Bizler tüm müminler kardeştir ayetini, Müslüman kardeşini tehlikede yalnız bırakmaz, kişi kardeşine yardım ettiği müddetçe Allah da ona yardım eder hadislerini kendisine şiar edindik. El aman dileyen yok mu bana yardım eden diyen hiçbir kardeşini yalnız bırakmayan bir medeniyetin çocuklarıyız. Evet dünya coğrafyasında nerede kan, gözyaşı varsa hepsi de Müslüman toprakları üzerindedir” dedi.
“EBU LEHEB ÖLMEDİ”
“Bizler Afyonkarahisar’dan sesleniyoruz” diyen Ahmet Ertürk, haksızlık karşısında asla buğzu tercih etmediklerini, elleriyle, güçlerinin yetmediği yerlerde de dilleriyle yanlışı düzeltmek için meydanlara çıktıklarını kaydetti. Ertürk, “Yeryüzünde riya, inkar, hıyanet altın devrini yaşıyor. Diller, sayfalar, satırlar ‘Ebu Leheb’ öldü diyorlar. Ebu Leheb ölmedi, ya Muhammed. Ebu Cehil kıtalar dolaşıyor. Biz hep bir ağızdan haykırıyoruz; Allahım çağrı Firavunları oradaysa bizler çağın Musaları olmaya talibiz. Allahım çağın Ebu Cehilleri oradaysa bizler çağın Muhammedleri olmaya talibiz” diye konuştu.
TOPLAM 122.000 TL’LİK YARDIM GÖNDERİLDİ
Bayırbucak Türkmenleri ve Suriyeli masumların üzerine şu anda yaklaşık 20’ye yakın müstekbir güçlerinin savaş uçaklarının yakıcı ve kahredici bombalarını attıklarını belirten Ertürk; “Onların hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var. Ya Rabbi bu yardımlarımız belki orada ki kardeşlerimizin tamamına derman olmasa da gücümüzün yettiğince topladığımız bu yardımları kabul eyle bu yardımların toplanmasında destek olan Şuhut ilçesinde ki ve merkezi ki tüm hayır sahiplerinden ve burada toplanıp bu hayırlı hizmete vesile olanlardan Sen razı ol. Bizleri bağışla bizleri affeyle. Yardım tırlarımızda; 30 ton un, 6 ton kuru bakliyat, 50 adet battaniye, 100 koli kıyafet, 640 çuval patates bulunmaktadır. 11. tırımız Nevşehir patates deposundan kalkmıştır. Toplam 122.000 TL’Lik yardım tırlarımız kazasız ve belasız bir şekilde yerine ulaşmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme