Yardım bekliyor – Kocatepe Gazetesi

Doğuştan elleri ve ayakları olmayan 52 yaşındaki Halit Kaya, yardım bekliyor. Kaya, Ambaryolu'nda pişmaniye satarak geçimini sağlıyor Isparta'da bir otelde kalan, ancak daha sonra Afyonkarahisar'da yaşamaya karar veren 52 yaşındaki Halit Kaya, yardım bekliyor. Ambaryolu'nda pişmaniye satarak geçimini sağlayan Kaya, 'Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'dan yardım istedim, Çoban da bana bir konteynır tahsisi için harekete [&hellip]

Yardım bekliyor

Doğuştan elleri ve ayakları olmayan 52 yaşındaki Halit Kaya, yardım bekliyor. Kaya, Ambaryolu’nda pişmaniye satarak geçimini sağlıyor

Isparta’da bir otelde kalan, ancak daha sonra Afyonkarahisar’da yaşamaya karar veren 52 yaşındaki Halit Kaya, yardım bekliyor. Ambaryolu’nda pişmaniye satarak geçimini sağlayan Kaya, “Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’dan yardım istedim, Çoban da bana bir konteynır tahsisi için harekete geçti” dedi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na da başvurduğunu belirten Kaya, “SYDV, Afyonkarahisar’da zengin bir kişinin yanında kaldığım için olumlu görüş bildirmedi” diye konuştu. Kaya, Vali İrfan Balkanlıoğlu ile görüşmek istediğini belirtti.
HANE GELİRİ
ESAS ALINIYOR
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ise, “Yardımlar söz konusu olduğunda hanenin toplam gelirine bakılır. Hanenin toplam gelirinden, hanedeki diğer kişilerin de faydalandığı kabul edilir. Zengin bir işadamının yanında ikamet eden bir kişiye yardım edilmesi, hane geliri nedeniyle mümkün değil” dediler.
SYDV’nin ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu hatırlatan yetkililer, “Engellilik ile ilgili maaş bağlanması söz konusu olabilir” dediler. Öte yandan, Valilik kapısının halka açık olduğunu belirten Valilik yetkilileri, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun programı uygun olduğu zaman, her vatandaşla birebir görüştüğünü belirttiler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme