Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

“YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATI” – Kocatepe Gazetesi

Mehmet Şenkaya 14 Nisan 2017 Cuma 11:43:38
 

“Ecevit bir gün tımarhaneyi ziyaret eder. Bir iki konuşur, onu bir kişi hariç herkes alkışlar. Bu durum Ecevit’in dikkatini çeker. Onun yanına yaklaşarak sorar:
—Sen niye alkışlamadın?
—Ben deli değilim hastabakıcıyım.”  
Türkiye’ye eskiden olduğu gibi deli gömleği giydirmeye çalışanlar var. Necip Fazıl’ın şiirinde: “Tam 30 yıl saatim işlemiş ben durmuşum, Gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmuşum.” dediği gibi “Değişen Türkiye”de insanlar gaflet uykusundan uyandı.
Hedef seçtikleri ülkemizi yıkmak için faaliyet gösteren dış güçler, sıcak çatışma ile alt edemediklerini ekonomik, sosyal, kültürel argümanlarla sözde “aba altından sopa göstermek” suretiyle başarmaya çalışıyor, Milletimizi diz çöktürmek istiyorlardı. ‘Atı alanın Üsküdar’ı geçtiği’ unutuluyordu. Türkiye tam gaz hızını almış, kükremiş sel gibi bendini aşmış gidiyor.
Vatan- Millet – Bayrak sevgisi aidiyeti ve kutsalı: “Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum” diyen ecdadı yolunda; Akif’in: “Sahipsiz olan bir memleketin batması haktır./ Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.” Beyti şiarı olmuş. Türk Milleti birleşme, dayanışma ve paylaşma ile 15 Temmuz gecesi dış güçlerin uzantısı vatan hainlerinin kalkışmasını hezimete uğratmış; emperyalist ülkelerin planları, hedefleri, hevesleri kursağında kalmıştır.
Evvel zaman içinde yalancılık yapan bir Küçük Çoban varmış. Her zamanki gibi sürüsünü alarak, kavalını çalarak kırlara çıkmış. Yalan söyleyerek köy halkını kandırmak istemiş. —Kurt var diye bağırmış, köy halkını çağırmış. Sopayı alan koşmuş, fakat kurt falan yokmuş. —Hepinizi aldattım kurt falan yoktur demiş. Çoban gülmüş eğlenmiş ama herkes kızmış söylenmiş, Günler geçmiş aradan kurt anlar mı şakadan. Bir kocaman kurt dalmış, Çobanı korku almış. —Kurt var!- diye bağırmış, köy halkını çağırmış. Fakat kimse gelmemiş, yalancıyı kurt yemiş. Yalancıya kimse inanmaz, Yalancı sözüne kimse kanmaz.
Peygamberimiz: “Helak olacağınızı bilseniz dahi doğruluktan ayrılmayınız; kurtulmak için tek ümit dahi olsa yalana başvurmayınız.” demiş. Güneş balçıkla sıvanmaz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.
Yapılan yatırımları, insan için getirilen yenilik ve kolaylıkları hayatımızda görüyoruz. “Görünen köy kılavuz istemez”  “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı” diyen politikanın icraatı ortada dururken. “Lafla peynir gemisini yürütmeye çalışanlara” inanmak akıl karı olmasa gerek. “Şüphesiz, Allah size emanetleri ehline (sahiplerine) teslim etmenizi ve insanlar arasında hükmettiğinizde adaletle hükmetmenizi emrediyor. Bununla Allah size ne güzel öğüt veriyor. Doğrusu Allah işitendir görendir. ( Nisa suresi 58)
Cumanız mübarek olsun, sağlıcakla kalın.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER