• Haberler
  • Genel
  • “Yaptıklarım yapamadığım iki projeyi kat kat geçer”

“Yaptıklarım yapamadığım iki projeyi kat kat geçer”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, söz verip yapamadığı iki projesi bulunduğunu, ancak vaat etmediği halde yaptıklarının söz konusu iki projeyi kat kat geçeceğini söyledi. Çoban, Belediye imkanlarını kimseye peşkeş çekmeyeceğinin de altını çizdi Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Parti Belediye Başkan Burhanettin Çoban, bir önceki seçim dönemindeki vaatlerini yerine getirmediği yönündeki iddialara açılık getirdi. SABIR EKSİKLİĞİ VARBelediye [&hellip]

"Yaptıklarım yapamadığım iki projeyi kat kat geçer"

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, söz verip yapamadığı iki projesi bulunduğunu, ancak vaat etmediği halde yaptıklarının söz konusu iki projeyi kat kat geçeceğini söyledi. Çoban, Belediye imkanlarını kimseye peşkeş çekmeyeceğinin de altını çizdi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Parti Belediye Başkan Burhanettin Çoban, bir önceki seçim dönemindeki vaatlerini yerine getirmediği yönündeki iddialara açılık getirdi.
SABIR EKSİKLİĞİ VAR
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, geçmiş seçim dönemindeki vaatlerini yerine getirmediği yönünde bir konunun gündeme gelmesinin doğal olmakla birlikte bu durumu yazan, yorumlayan, köşe yazısı yazan ve haber olarak yayınlayan kişilerde bir takım bilgi eksiklikleri olduğunu söyledi. Kişilerin tarafsız olmalarını beklentisini dile getiren Çoban; “Zaten ben kendim söylüyorum. Benim yapamadığım tek şey battı çıktılar. Ama battı çıktıları da Afyon halkının, esnafın, vatandaşın alt yapı çalışmalarında sabır eksikliği olması nedeniyle de yapamadığımızı aktardım. Bana ne zaman ‘Biz buna sabredeceğiz.’ derlerse o zaman bu çalışmaya başlayacağız diyorum. Bırakın bir kavşağın bir yıl kapalı kalmasını, bir hafta ile kaldırımının, yolunun toz olması halinde insanlarımız buna veryansın ediyor. Afyon halkı esnafı ve vatandaşı ile şikayetçi olmadıkları zaman biz o gün battı çıktılara da başlarız.” dedi.
COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ
DAHA BÜYÜK PROJE
İcraatlarına yönelik yapılan eleştirilere yönelik bilgi eksikleri olduğunu tekrarlayan Çoban; “Mesela deniliyor ki, benim mahallem programı yapılmadı. Ben çok kez açıkladım. Bunun çok daha büyüğünü coğrafi bilgi sistemini yaptık. Benim Mahallem programının maliyeti yüz bin liradır. Biz 2,5 milyon liralık maliyetle coğrafi bilgi sistemini yani kent bilgi sistemini yaptık. Bundan dolayı da biz örnek il seçildik. Şu anda üniversitelerde coğrafi bilgi sistemi derslerinde Afyon Belediyesi uygulaması öğrencilere anlatılıyor. TUİK’de Afyon’un master projesini pilot il seçti. Coğrafi bilgi sistemi projemiz benim mahallem projemizi de içine alan daha büyük bir projedir.” diye konuştu.
“BASIN KENDİSİNİ TAKİP ETMİYOR”
“Diyorlar ki, eğitim kampüsü projesi yapılmadı. Bir şeyden haberleri yok. Biz Türkiye’de eğitim kampüsünü ilk yapanlardanız.” diyen Burhanettin Çoban, eğitim kampüsünün planlaması ve arazi tahsis işinin bittiğini kaydetti. Kampüs çalışmasının Milli Eğitim Bakanlığı’nca ihaleye çıkarıldığını aktaran Çoban; “Eğitim kampüsü olarak 150 bin metrekarelik alan ayrıldı. Biz yerel yönetim olarak bu işin planlamasını yapmakla görevliyiz. Her şeyini yapıp teslim ettik. Ben okul yapacağım demedim. Eğitim kampüsüne arazi ayıracağımızı söyledim. Aynı konu Kurtuluş Savaşı Panoroması’nda da var. Bu işin ihalesi olalı 5 ay oldu. İhale kesinleşti, müteahhit firma ile sözleşme yapıldı. Firmaya yer teslimi yapıldı, firma buraya gelip şantiyesini kurdu. Kurtuluş Savaşı’nın resimlerini çizecek olan ressamlar ilimizde araştırmalar yapmaya başladılar. Halen daha bazı Belediye Başkan adaylarımızın ve gazeteci arkadaşlarımızın bundan haberi yok. Basını takip etmiyorlar. Kendi basınlarını takip etmiyorlar.” şeklinde konuştu.
YAPILMAYAN İKİ PROJE VAR
Kendisinin yapılmayan iki önemli projesinin olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban bunların; battı çıktılar ve okul bahçelerine otopark yapımı olduğunu söyledi. Afyonkarahisarlı Prof. Dr. Ergün Gedizlioğlu’nu şehre davet ederek birlikte incelemelerde bulunduklarını anlatan Çoban şöyle konuştu: “Ergün hoca ile beraber gezdik. Kendisi battı çıktıların trafiğe çözüm olmayacağını bilakis trafiği artırdığını bize ifade etti. İnanmayan kendisini arayıp sorabilir. İkinci hususta vatandaşın sabır noktasında bize göstereceği anlayış önemli. Mesela Maliye kavşağına bir battı çıktı yapmak için özellikle oradan geçen Afjet ana hattını, su ana hattını, doğal gaz ana hattını, eletrik hatlarını başka bir yere aktarmak bir yıl sürüyor. Bunlara da yer bulunması gerekiyor. Vatandaş bu kadar sürede nasıl sabredecek? Biz yakın geçmişteki uygulamaları da biliyoruz. Bir Cumhuriyet mahallesinde elektrik havai hatlarını yer altına aldık, doğal gaz hattı geçti, yağmur suyu hatları ve içme suyu hatlarını da yeniledik. En fazla bir sokakta vatandaş bir ay sıkıntı çekti. Bu sürede bile insanlar bağırıp çağırdılar. Sonrasında ortaya çıkan güzellik sonrası insanlar bizden özür dilediler. Vatandaş her şeyi bizden bekliyor. Bunlar neden daha önce konuşulmadı? O da ayrı bir konu.”
NEDEN VAAD ETMEDİĞİM HALDE
YAPTIKLARIM KONUŞULMUYOR
Bir başka konunun ise vaat etmediği halde yaptığı çalışmalar olduğunu belirten Çoban şunları söyledi: “Mesele 60 küsur mahallede alt yapı yenileyeceğim diye bir vaadim yok. Biz bu işe 15 milyon lira harcadık. Benim böyle bir vaadim ve projem yok. Afyon’da asfalt şantiyesi kuracağım diye de bir projem yoktu. Maliyeti 6,5 milyon TL olurken bu projemiz Türkiye’ye örnek oldu. İki tane fabrika kurduk. Bu da benim vaadim değil. Hıdırlık yolunu yaptık. Bu da benim vaadim değil. Zafer Kent Ormanını bu denli büyük yapacağız diye de bir vaadim yoktu. Neden bunlar kullanılmıyor? Afyon Belediyesi’ne 16 milyon liralık araç gereç iş makinesi aldık. Bunlar da benim vaadlerim arasında yok. Ayrıca hobi bahçesi yapacağım dedim, 112 tane yaptım. Talep geldi, tamam yaptım diyebilirdim. Ama ikincisini de yaptım. İkincisinde 111, üçüncüsünde 68 tane yaptık. Bilgi evi yapacağım dedim. İki tane ile sınırlandırabilirdim. Ama biz 8 adet yaptık. Her tarafı asfalt yapacağım, kaldırımları yenileyeceğimde demedim.”
BELEDİYE İMKANLARINI
KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKMEM
Tüm yaptığı proje ve çalışmaların yapamadığı iki projeyi kat be kat geçeceğinin altını çizen Burhanettin Çoban sözlerine şöyle devam etti: “İnşallah yeni dönemde de aynı şekilde ilerleyeceğiz. Ben yakında açıklayacağım; bu tür haber yapanlar benden haksız, mesnetsiz, kanunsuz taleplerde bulunup bunu ret ettiğim için bunları haber yapıyor. Bunun da belgelerini yakında kamuoyuna açıklayacağım. Ben eğer uygunsuz talepleri yerine getirseydim bugün beni göklere çıkaracaklardı. Ama ben yetim ve kul hakkını gözettiğim için kesinlikle haksız bir talebe evet diyemem. Ben kesinlikle Belediye imkanlarını kimseye peşkeş çekemem. Bunun gerekçe ve sebebi başka birşey değildir.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme