• Haberler
  • Genel
  • 'Yaptığımız iş, evladiyelik' – Kocatepe Gazetesi

'Yaptığımız iş, evladiyelik' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehir genelindeki altyapı hizmetlerini değerlendirerek 'Evladiyelik iş yapıyoruz' dedi Afyonkarahisar Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda Afyonkarahisar’daki altyapı çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapan Başkan Çoban, cesaret isteyen [&hellip]

“Yaptığımız iş, evladiyelik”

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehir genelindeki altyapı hizmetlerini değerlendirerek “Evladiyelik iş yapıyoruz” dedi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda Afyonkarahisar’daki altyapı çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapan Başkan Çoban, cesaret isteyen bir işe imza attıklarını, ancak şehir merkezindeki vatandaşların da sıkıntılarını anladıklarını belirtti.
Çoban, “Yaptığımız iş evladiyelik. AFJET’in boruları 30 yıl dayanıklı. Bizim kullandıklarımız da 50 yıllık. Kaza bela olmadıkça, arıza olmadıkça bir daha altyapı çalışması yapılan yerler kazılmayacak” dedi.
“Cesaret gösterdik”
Kendisinin de bu şehirde yaşadığını hatırlatan Çoban, “Afyonkarahisar, şehir merkezinde değil sadece hemen hemen her yerinde büyük yeraltı çalışması yapıldı. Şehir merkezinde çok hummalı bir çalışma olmasından dolayı son bir ay tamamen ve bir ay öncesinde kısmen sıkıntılar meydana geldi. Bunu hepimiz bili-yoruz. Biz de bu şehirde yaşıyoruz, bu şehirdeki insanların ne düşündüğünü bili-yoruz. Ancak bunu yapmak için cesaret gerekiyordu. Ben ve arkadaşlarım bu cesareti göstermeye çalıştık” diye konuştu.
Milletin verdiği emanet
Belediye Başkanlığı’nın, millet tarafından verilen bir emanet olduğunu, bu bilinçle hareket ettiklerini vurgulayan Burhanettin Çoban, “AFJET çalışmaları 3 ay sürdü. Geçmişte daha uzun sürmüş. Bu işi müteahhitler yapı-yorlar. Dumlupınar Mahallesi için tek bir firma girdi ihaleye. Dervişpaşa’da da bir tek firma girdi ihaleye. Bu iki firmanın anlaştığını düşündük. Çağırdık müteahhitleri, biz burada buluştuk. Biz bu işe girmek istemiyoruz, çalıştıracak işçi bulamıyoruz, dediler” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar’da altyapı çalışmaları konusunda bir koordinasyonun sağlandığını, bunun en güzel örneğinin de Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşandığına dikkat çeken Çoban, “Biz koordinasyonu sağladık. Örnek Cumhuriyet Mahallesi. Doğalgaz, TEDAŞ ve altyapı işlerini bitirdik. Örnekevler ve Güvenevler Mahalleleri’nde de bunu yaptık. Herkes tesisat uzmanı kesildi. Doğalgaz ile AFJET birlikte çalışabilir mi, mümkün mü? Neden sokak sokak yapılmıyor diye sorulu-yor. Bunu yaptığımız zaman sokaklara bir haftaya yakın su verilemez hâle geliyor” ifadelerini kullandı.
Güvenevler için Londra örneği
Asfaltlama çalışmalarının da hızla devam ettiğini vurgulayan Başkan Çoban, kimi zaman 4 ekiple aynı anda asfalt döktüklerini söyledi. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki çalışmalar sürerken vatandaşların tepki gösterdiğini, ancak çalışmalar bittikten sonra vatandaşların teşekkür ettiklerinin altını çizen Çoban, Güvenevler Mahallesi’nden de bir örnek verdi. Güvenevler Mahallesi’ne bir gurbetçinin geldiğini, Londra’da yaşayan gurbetçinin Güvenevler’i Londra’ya benzettiğini aktaran Çoban, herkesin Güvenevler, Hasan Karaağaç, Yarenler gibi mahalleleri görmesini temenni etti.
MHP’li üyeden
“Bilgi Evleri” teşekkürü
MHP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Soner’in, Belediye’nin yürüttüğü Bilgi Evleri projesi için Çoban’a teşekkür etmesi üzerine Bilgi Evleri hakkında da konuşan Başkan Çoban, Bilgi Evleri’nin büyüyen bir proje olduğunu kaydetti. Çoban, Bilgi Evleri’nin özel okullar ya da dershanelerden eksiğinin olmadığını, aksine fazlasının bulunduğunu bildirdi. Çoban, yasal mevzuatın elvermesi hâlinde bir Belediye Meclisi toplantısının Bilgi Evi’nde yapılabileceğini de sözlerine ekledi.
Öte yandan Afyonkarahisar Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nda Afyonkarahisar Belediyesi’nin bütçesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu tek tek, oybirliğiyle kabul edildi.
Telekom Kavşağı ne olacak?
Toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü’nün Gazlıgöl Caddesi’nde Maliye Kavşağı istikametinden gelen trafik akımının daha önceden olduğu gibi Demiryalayan Türbesi Kavşağı’ndan Alparslan Türkeş Bulvarı, Ordu Bulvarı ve Vilayet Kavşağı’na yönlendirilmesi ve Telekom Kavşağı’nın dörtlü ve trafik lambalı kavşak hâline getirilmesi talebi uygun görülmedi.
Gazlıgöl Caddesi’nden Organize Sanayi Bölgesi istikametine ve Mali Kavşağı’ndan Gazlıgöl Caddesi’ne çıkış istikametinde trafiği kesintiye uğratmadan karşılıklı geçişlerin sağlanması amacıyla battı-çıktı tabir edilen projenin uygulamaya geçilmesi talebi de gerekli incelemelerin yapılmasının ardından karara bağlanacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme